Κορωνοϊός – Εμβολιασμοί: Δυνατότητα για ραντεβού 2ης δόσης στον τόπο των διακοπών

Άκης Αξαόπουλος
06/07/2021 6:09
  •  
  •  
  •  

 

Τη δυνατότητα να εμβολιασθούν και στον τόπο των διακοπών τους, ακόμη κι αν έχουν κάνει την πρώτη δόση στον τόπο της κατοικίας τους έχουν οι πολίτες. Οι θερινές διακοπές και η μετακίνηση σε άλλη περιοχή από τον τόπο κατοικίας τις επόμενες εβδομάδες εκτιμάται ότι αποτελεί βασική αιτία στην «ανάσχεση» των εμβολιασμών και των ραντεβού που κλείνονται τις τελευταίες ημέρες (αν και η υψηλής μεταδοτικότητας μετάλλαξη «Δέλτα» «σαρώνει», και καταγράφεται «έκρηξη» κρουσμάτων) αφού πολλοί – αν και θα ήθελαν να εμβολιασθούν άμεσα- αναβάλουν τον προγραμματισμό για την περίοδο μετά τις διακοπές, ώστε να μην υποχρεωθούν να επιστρέψουν πριν την ώρα τους προκειμένου να κάνουν τη δεύτερη δόση.

Ωστόσο, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr με αλλαγή του ταχυδρομικού κώδικα μπορεί ο πολίτης να αλλάξει τον τόπο που θα κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου του. Μάλιστα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα με βάση τα στοιχεία του πολίτη «γνωρίζει» με ποιο σκεύασμα έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού του, οπότε στον ταχυδρομικό κώδικα του τόπου διακοπών εμφανίζει μόνο τα εμβολιαστικά κέντρα και την αντίστοιχη διαθεσιμότητα για το ίδιο σκεύασμα.

Για παράδειγμα, κάποιος που θέλει να εμβολιασθεί π.χ. στην Αττική αλλά τρεις εβδομάδες αργότερα θα βρίσκεται για παράδειγμα στην Καλαμάτα, δεν χρειάζεται να επιστρέψει στην Αττική, αλλά αφού κάνει την πρώτη δόση, να μπει στην πλατφόρμα, να ζητήσει αλλαγή και βάζοντας τον νέο ταχυδρομικό κώδικα να βρει ραντεβού για τη δεύτερη δόση σε εμβολιαστικό κέντρο της Καλαμάτας.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 214 times, 1 visits today)