Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμού για παιδιά 12-15 ετών

Άκης Αξαόπουλος
30/07/2021 11:15
 
 
 

 

Από σήμερα θα είναι ανοιχτή και η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού εμβολιασμού των παιδιών 12-15 ετών.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα δικά του και του παιδιού ταυτοποιητικά στοιχεία.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

H καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας Μαρία Τσολιά, μιλώντας στην ΕΡΤ, προσπάθησε να κατευνάσει την αγωνία και τους φόβους των γονιών για το εάν πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, εξηγώντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και ότι δεν μπορούμε να έχουμε ανεμβολίαστη μια ομάδα πληθυσμού που μολύνει.

Όπως είπε, «τα παιδιά, αν και δεν αρρωσταίνουν συχνά, σπάνια μπορεί να αρρωστήσουν σοβαρά. Το άλλο είναι ότι θέλουμε να έχουμε ανοιχτά σχολεία το φθινόπωρο, συμπεριλαμβανομένων και των εφήβων. Δεν θέλουμε τα παιδιά να είναι έξω από το σχολείο».

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*