Σκέρτσος: Κυρώσεις σε ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς

Άκης Αξαόπουλος
26/08/2021 11:35
 
 
 

 

Ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο Mega για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού τόνισε πως δεν είναι αναγκαία η επέκταση της, αλλά πρόσθεσε ότι οι ιδιώτες γιατροί και φαρμακοποιοί θα ελέγχονται και θα υποστούν κυρώσεις, αν δεν έχουν εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Επικρατείας είπε ότι οι ιδιώτες φαρμακοποιοί και γιατροί θα ελέγχονται μέσα από την καταχώριση του εμβολιασμού τους στο Μητρώο εμβολιασμών και πως εάν δεν εμβολιαστούν θα διακόπτεται η συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ οι υπόλοιποι θα δέχονται πρόστιμα το ποσό των οποίων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Σκοπός είναι οι ασθενείς να γνωρίζουν ποιος είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι και με ποιόν ιδιώτη θα ένιωθαν πιο ασφαλείς να εξεταστούν.

Στην συνέχεια, ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε άλλες ομάδες εργαζομένων και ότι αυτή την στιγμή η κυβέρνηση εστιάζει στην εφαρμογή των μέτρων που έχει ανακοινώσει, ενώ εκτιμά ότι τα ποσοστά των εμβολιασμένων στα νοσοκομεία έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι πολύ καλύτερα.

Επιπλέον, τοποθετήθηκε για τα κενά στο υγειονομικό σύστημα που θα αφήσουν οι αναστολές και απολύσεις ανεμβολίαστων γιατρών και υγειονομικού προσωπικού, λέγοντας ότι οι θέσεις θα καλυφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και outsorcing για το διοικητικό προσωπικό.

Επίσης, ο Υπουργός επικρατείας τόνισε ότι τα παιδιά κάτω των δώδεκα ετών δεν θα εμβολιαστούν, ενώ τρίτη δόση θα εξεταστεί για συγκεκριμένες ομάδες. Τέλος, τόνισε πως ο στόχος είναι 1 εκατ. εμβολιασμοί σε έναν μήνα που θα βοηθήσουν στο να πετύχουμε τοίχος ανοσίας και 70% εμβολιασμένους του συνολικού πληθυσμού και πρόσθεσε ότι αποκλείεται να υπάρξει ξανά ολικό λοκντάουν σε όλη την χώρα.

(Visited 90 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*