Εργαζόμενοι Δήμων: Αναταραχή για το Επίδομα Βαρέων και Ανθυγιεινών

Άκης Αξαόπουλος
22/10/2021 15:22
 
 
 

 

Την ανησυχία των εργαζόμενων στους δήμους για την περικοπή του Επιδόματος Βαρέων και Ανθυγιεινών εκφράζουν, μετά το Συνδικάτο ΟΤΑ και οι καθαρίστριες των σχολείων.

Παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι θα δίνεται μέχρι να εκδοθεί η νέα ΚΥΑ με τις απεντάξεις εργαζομένων, το Σωματείο καθαριστών/ιών δημοσίων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών σε ανακοίνωσή του δεν δείχνει να πείθεται.

Κι αυτό γιατί έως τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί καν το πόρισμα, με αποτέλεσμα, στις 27/10, που οι εργαζόμενοι προπληρώνονται το πρώτο 15θημερο Οκτωβρίου, να είναι απίθανο να λάβουν και το επίδομα, εφόσον μέχρι τότε δεν έχει δημοσιευθεί η ΚΥΑ ή δεν έχει δοθεί νέα παράταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Το επίδομα ΒΑΕ θα κοπεί για όλους τους εργαζόμενους των δήμων στο τέλος Οκτωβρίου. Οι Υπουργοί ολιγωρούν να εκδώσουν την ΚΥΑ για το επίδομα των Βαρέων και Ανθυγιεινών που με τόσο κόπο και τρέξιμο αποκτήσαμε και αυτό θα μας οδηγήσει σε περικοπή μισθού 150 ευρώ.

Παρά την υπερπροσπάθεια που καταβάλουμε κάθε μέρα για τη φροντίδα, την καθαριότητα και την υγιεινή των σχολικών μονάδων, για την προστασία όλης της σχολικής κοινότητας το αποτέλεσμα είναι η περικοπή της αμοιβή μας κατά 20%

Το πόρισμα έχει εκδοθεί 31/8/21 και οδεύουμε στο τέλος Οκτωβρίου. Καλούμε τους Υπουργούς να εκδώσουν την ΚΥΑ εδώ και τώρα. Η υπομονή μας εξαντλείται, θέλουμε σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια και ΒΑΕ για όλους.»

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 47 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.