Κορωνοϊός – Νέα μέτρα: Ποιοι θεωρούνται κλειστοί και ποιοι υπαίθριοι ανοιχτοί χώροι

Άκης Αξαόπουλος
04/11/2021 12:38
 
 
 

Από το Σάββατο ξεκινούν οι σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους σε εστίαση και λιανεμπόριο, ωστόσο, απομένουν αρκετές διευκρινίσεις για να αποφευχθούν ξανά τα «παραθυράκια» και τα ευτράπελα.

Ένα από τα κενά που υπάρχει σε ανεμβολίαστους πολίτες και επιχειρηματίες της εστίασης είναι τι θεωρείται μεικτός εξωτερικός χώρος, όπου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο, θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test για να μπορέσουν να καθίσουν.

Σήμερα, ο Διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, αποσαφήνισε πού θα γίνονται οι έλεγχοι, πώς και τι θα ισχύει. Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, οι κλειστοί και οι υπαίθριοι χώροι καθορίζονται όπως με τον αντικαπνιστικό νόμο.

Τι έλεγε ο αντικαπνιστικός νόμος; Ως εξωτερικοί χώροι θεωρούνται όσοι είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον και δεν είναι στεγασμένοι.

Κλειστός χώρος, είπε ο κ. Μπίνης στον ΣΚΑΪ, θεωρείται και ο υπαίθριος χώρος που κλείνει εντελώς. Αυτό δηλαδή που συμβαίνει σε μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες που κλείνουν με πλαστικά και τέντες σχεδόν εξολοκλήρου τον ανοιχτό χώρο που διαθέτουν.

Όπως είπε ο κ. Μπίνης, «επιτρέπονται τα πλαϊνά από νάιλον σε 1,30 ύψος, όπως με τον αντικαπνιστικό. Αν έχει κλειστό σκέπαστρο -ανοιγόμενο ή μη- θεωρείται κλειστή πλευρά».

(Visited 633 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*