Μεγάλη η συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου για την πλατφόρμα myDATA

Newsroom
28/06/2022 12:50
 
 
 

 

Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού λογιστών αλλά και επιχειρήσεων-μελών από όλες τις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Διαβίβαση Δεδομένων στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ο εισηγητής κ. Αντώνης Ντίνος, Προϊστάμενος του Τμήματος Ψηφιακής Απεικόνισης Συναλλαγών & Διαβίβασης Δεδομένων στη Δ/νση Ελέγχων της ΑΑΔΕ, αναφέρθηκε στον τρόπο που λειτουργεί η πλατφόρμα myDATA, η οποία παρά τις δυσκολίες προσαρμογής που μπορεί να εμφανίζει στην αρχή για όσους καλούνται να τη χρησιμοποιήσουν, αποτελεί ένα σύγχρονο σύστημα για την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων που έχει γίνει αποδεκτό από πλήθος επιχειρήσεων και που σταδιακά θα οδηγήσει στη μείωση της ψηφιακής γραφειοκρατίας και θα συμβάλλει στη γρήγορη και σωστή καταχώρηση των δεδομένων.

Ταυτόχρονα, τόνισε πως το 2022 αποτελεί για την πλατφόρμα ένα έτος προσαρμογής, αλλά παρόλες τις εκκρεμότητες και τα ερωτήματα που προκύπτουν, δεν πρόκειται να σταματήσει η χρήση της, αντίθετα εξακολουθεί να υπάρχει η υποχρέωση της διαβίβασης δεδομένων. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε πως δεν μπορούμε να σταματήσουμε την εξέλιξη και την εφαρμογή της τεχνολογίας, αλλά χρειάζεται να βοηθήσουμε τις λιγότερο τεχνολογικά αναπτυγμένες επιχειρήσεις να πάνε μπροστά και να ακολουθήσουν την εποχή τους. Γι’ αυτό και δεν προβλέπονται κυρώσεις για τυχόν λάθη στις διαβιβάσεις.

Η εκδήλωση διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ώρες, διάστημα κατά το οποίο απαντήθηκαν με τρόπο αναλυτικό, πρακτικό και με συγκεκριμένα παραδείγματα όλες οι ερωτήσεις που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι αλλά και όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω τηλεδιάσκεψης ή live streaming.

Το video της εκδήλωσης θα αναρτηθεί στο κανάλι του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο Youtube, μετά την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*