Ηλεκτρονικές απάτες: φαινόμενο που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις

τηλεφωνικής εξαπάτησης
Newsroom
10/04/2023 15:55
 
 
 

 

Διαδικτυακά, μέσω ζωντανής σύνδεσης με τα μέλη του, πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Κυκλάδων την ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τις ηλεκτρονικές απάτες, ένα φαινόμενο που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις όσο πλησιάζει η έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Αρμόδια στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και σε συνεργασία με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου παρουσίασαν σε όλους τους συμμετέχοντες αναλυτικά και με παραδείγματα όλες τις συνήθεις και νέες πρακτικές που ακολουθούν οι επιτήδειοι προκειμένου (μέσω της τεχνολογίας) να εξαπατήσουν επιχειρηματίες και πολίτες, αποσπώντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προκαλώντας σοβαρές ζημιές στα ηλεκτρονικά αρχεία και τις βάσεις δεδομένων των επιχειρήσεων.

Μέσα από την αναλυτική παρουσίαση και τον διάλογο που ακολούθησε, συζητήθηκαν οι πιο ενδεδειγμένοι τρόποι αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών, βάζοντας άλλο ένα «όπλο» στη «φαρέτρα» των επιχειρήσεων για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Το βίντεο της εκδήλωσης θα είναι διαθέσιμο στη σελίδα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο YouTube μετά την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.

(Visited 149 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*