Digital Marketing-Εργαλεία και Πρακτικές για τουριστικές και εμπορικές επιχειρήσεις: δύο νέα σεμινάρια από το Επιμελητήριο

Newsroom
10/05/2023 12:27
 
 
 

 

Δύο νέα δυναμικά webinars σχετικά με την αξιοποίηση του digital marketing και των κατάλληλων εργαλείων και πρακτικών για τη δημιουργία περιεχομένου και τη βελτίωση της συνολικής εταιρικής on-line παρουσίας των επιχειρήσεων διοργανώνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Τα σεμινάρια έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 (για τουριστικές επιχειρήσεις) και την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 (για εμπορικές επιχειρήσεις), από τις 17:30 μέχρι τις 20:00 με στόχο να συμβάλει στην προσπάθεια των επιχειρήσεων να ενισχύσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα webinars απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία/εργαζόμενο των Κυκλάδων που δραστηριοποιείται στους κλάδους τουρισμού (όπως καταλύματα, εστιατόρια καφέ μπαρ, τουριστικά γραφεία, κ.λπ.) και εμπορίου, εστιάζοντας κάθε φορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του κάθε κλάδου με σχετικά παραδείγματα (case studies) και αναφορές.

Εισηγητής είναι ο κ. Γιάννης Αγγελάκης, ειδικός σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και marketing, ο οποίος με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία του στα digital & interactive media θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα:
-Πώς το περιεχόμενο αποκτά αξία.
-Πώς ενισχύει την αναγνωρισιμότητα και τις πωλήσεις.
-Ποια είδη περιεχομένου ενδιαφέρουν το κοινό μας.

Κοινή θεματολογία που θα αναπτυχθεί και στα δύο webinars είναι ενδεικτικά η εξής:
-Digital strategy: Πώς να σχεδιάσουμε και να αναδείξουμε τα δυνατά σημεία της επιχείρησής μας με τρόπο που να ενδιαφέρει το κοινό μας.

-Eργαλεία & πρακτικές για να αξιολογήσουμε και να βελτιώσουμε την συνολική εταιρική μας παρουσία on-line.

-Πώς δημιουργούμε περιεχόμενο και πώς το μοιραζόμαστε για να έχουμε αναγνωρισιμότητα και πωλήσεις. Πώς εξειδικεύουμε το περιεχόμενο ανάλογα με το κοινό, στο οποίο απευθυνόμαστε και πώς αξιοποιούμε το περιεχόμενο των επισκεπτών μας.

-Κριτικές (reviews): γιατί είναι σημαντικές, πώς επιτυγχάνουμε περισσότερες θετικές αξιολογήσεις και πώς τις αντιμετωπίζουμε σε κάθε πλατφόρμα (ειδική αναφορά σε Google Business Pages/ myBusiness).
-SEO rankings: πώς θα επιτύχουμε καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης και πώς θα ξεχωρίσουμε από τον ανταγωνισμό (ειδική αναφορά για τις πλατφόρμες κρατήσεων που αφορούν τις τουριστικές επιχειρήσεις).

-Χρηστικά εργαλεία νέας εποχής: πρακτικές χρήσεις σε chatGPT και άλλα αντίστοιχα AI εργαλεία που κάνουν την διαφορά, SEO ranking, image video creation tools, κ.ά.

Επιπλέον, όσον αφορά στις τουριστικές επιχειρήσεις θα δοθεί έμφαση στις Εμπειρίες (experiences) και τον καταλυτικό ρόλο τους για τον σύγχρονο ταξιδιώτη και πώς μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε προς όφελός μας. Αναγνώριση νέων ταξιδιωτικών τάσεων και πρακτικές αξιοποίησής τους σύμφωνα με την συμπεριφορά του κοινού on-line.
Επίσης, ειδικά για τις εμπορικές επιχειρήσεις θα αναλυθεί η συμπεριφορά καταναλωτή και ποια είναι τα σημεία που χρειάζεται να εστιάσουμε ώστε να κερδίσουμε το ενδιαφέρον και πωλήσεις.

Τα webinars θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Το κόστος συμμετοχής για το κάθε ένα σεμινάριο ανέρχεται στα 40€ για τα ταμειακά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και στα 80€ για τα μη μέλη.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν όλα τα χρηστικά links γύρω από την θεματολογία που θα συζητηθεί καθώς και πρόσθετο υλικό ελεύθερης πρόσβασης (όπως site με “δωρεάν” περιεχόμενο, εργαλεία κ.λπ.).

Κάθε ενδιαφερόμενος καλείται να δηλώσει συμμετοχή εδώ έως τις 16 Μαΐου. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Μετά την υποβολή της αίτησης κάθε ενδιαφερόμενος θα ενημερωθεί για τον τρόπο καταβολής του ποσού και τις λεπτομέρειες επιβεβαίωσης της συμμετοχής του.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ή αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επικοινωνίας και υποστήριξης καλώντας στα τα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο (22810-82346), καθώς και στα γραφεία των νησιών σε Άνδρο (22820-51490), Σαντορίνη (22860-25788), Μήλο (22870-23970), Μύκονο (22890-23937), Νάξο (22850-22767) και Τήνο (22830-22404).

(Visited 37 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*