Σύρος: Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης εργαζομένων

Newsroom
24/02/2020 13:19
 
 
 

 

Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης εργαζομένων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων πρόκειται να υλοποιήσει η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΟΕ.

Τα Προγράμματα περιλαμβάνουν α) κατάρτιση για την συμπλήρωση και ενίσχυση γνώσεων σε εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα και ειδικότητες και 2) πιστοποίηση από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.

Κλάδοι

*Διαχειριστής Αφερεγγυότητας
*Εσωτερικός Ελεγκτής

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στη Πράξη έχουν οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, ανεξαρτήτως του κλάδου ή της επιχείρησης που απασχολούνται και οι οποίοι πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
Α) Nα είναι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα της Οικονομίας με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ανεξαρτήτως του κλάδου ή της επιχείρησης όπου απασχολούνται.
Β) Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δικαίωμα συμμετοχής στη Πράξη έχουν οι Εργαζόμενοι του Ιδιωτικού τομέα με εποχική απασχόληση ακόμα και αν λαμβάνουν ειδικό εποχικό επίδομα.
Αποκλείονται όσοι είναι αυτοαπασχολούμενοι οποιασδήποτε μορφής, άνεργοι ή/και λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Εκπαιδευτικό επίδομα

*Σύνολο ωρών κατάρτισης: 120 ώρες.
Το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5€/ώρα), συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων. Συνολική Αξία Εκπαιδευτικού Επιδόματος: 120 Ώρες Κατάρτισης x 5€ = 600€.
(Σημείωση: Οι απουσίες έως του ποσοστού 10% των ωρών κατάρτισης θα επιφέρουν ανάλογη μείωση του εκπαιδευτικού επιδόματος).

Δικαιολογητικά

1. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας, Διαβατηρίου ή άλλου Πιστοποιητικού Ταυτοπροσωπίας.
2. Αντίγραφο του τίτλου σπουδών το οποίο δήλωσαν στην αίτησή τους (απολυτηρίου, τίτλου άλλων σπουδών, πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ.)
3. Αντίγραφα οποιονδήποτε επίσημων εγγράφων όπου αναγράφεται ο : i. Α.Φ.Μ. , ii. Α.Μ.Κ.Α iii. Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου του υποψήφιου.
4. Αντίγραφο Τραπεζικού λογαριασμού (φωτοτυπία βιβλιαρίου) με εμφανή τον “International Bank Account Number” (ΙΒΑΝ), στον οποίο θα είναι Κύριος Δικαιούχος ο/ η Αιτών/ ούσα.

5. Αποδεικτικά εργασιακής κατάστασης:
*Για τους μη Εποχιακά Εργαζόμενους: ένα (1) από τα παρακάτω: o Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης, τον οποίο μπορεί να εκδώσει από το www.efka.gov.gr (στο menu ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ, sub-menu ΜΙΣΘΩΤΟΙ – ενέργεια Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης και επιλέγοντας Είσοδος στην υπηρεσία είτε Σύνδεση με κωδικούς TAXISNET ή Σύνδεση με κωδικούς Ε.Φ.Κ.Α./Κ.Ε.Α.Ο. με τους κωδικούς TAXISNET και ΑΦΜ & ΑΜΚΑ) συνοδευόμενο από Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία να αναφέρει ότι ο Υποψήφιος/ α εξακολουθεί να είναι Εργαζόμενος/ η για τους μήνες που δεν εμφανίζονται στον Ατομικό Λογαριασμό του έως και την Ημέρα Υποβολής της Αίτησης, και η Εταιρεία στην οποία εργάζεται ανήκει στον Ιδιωτικό Τομέα. ή Τελευταία Κατάσταση Μισθοδοσίας.

*Για τους Εποχικά Εργαζόμενους: Αντίγραφο της Κάρτας Ανεργίας σε ισχύ. Προκειμένου να αποδειχτεί η εποχικότητα, η Κάρτα Ανεργίας πρέπει να συνοδεύεται: α) Από το Έντυπο Καταγγελίας Σύμβασης Εργασίας (Ε6) υπογεγραμμένο από τον Άνεργο και τον Εργοδότη β) είτε από τη Βεβαίωση Λήξης Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (Ε7) υπογεγραμμένη από τον Εργοδότη ή γ) από Βεβαίωση Εποχικότητας από την Επιχείρηση ή δ) από Αντίγραφο της “Απόφασης Υπαγωγής” στην επιδότηση από τον ΟΑΕΔ (είτε πρόκειται για το ειδικό εποχικό βοήθημα ή πρόκειται για την επιδότηση ανεργίας 3 μηνών και 5 ημερών για Ασφαλισμένους, οποίοι έχουν απασχοληθεί σε Τουριστικά Και Άλλα Επαγγέλματα σε Επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά.
6. Υπεύθυνη δήλωση ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα είναι γνήσια αντίγραφα των πρωτοτύπων.
*Προσοχή: Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μία μόνο Περιφέρεια

Πληροφορίες στο ΚΕΚ ΣΤΟΧΕΥΣΗ

Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00-17:00 (Μαυροκορδάτου 1, Βαπόρια, Σύρος)
ΤΗΛ: 22810-82302
E-MAIL: info@stoxefsi.gr
https://www.facebook.com/stoxeusi/

(Visited 190 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*