Πως να επιλέξετε το κατάλληλο laptop αν είστε φοιτητής

Άκης Αξαόπουλος
12/03/2020 13:14
 
 
 

 

Ζούμε αδιαμφισβήτητα σε μια πολύ εξελιγμένη εποχή όπου η γνώση του χειρισμού υπολογιστών και άλλων συσκευών είναι περισσότερη σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. Για τον λόγο αυτό κάθε χρόνο συναντάμε καινούργια μοντέλα σε πολλές ηλεκτρονικές συσκευές καθώς οι απαιτήσεις μεγαλώνουν.

Τα νέα παιδιά πλέον αρχίζουν να χειρίζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά από πολύ νωρίς και αυτό έχει επιδράσει αρκετά και στον τρόπο με τον οποίο διαβάζουν.
Ένας φοιτητής πλέον πρέπει απαραίτητα να έχει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή αφενός για να πραγματοποιεί έρευνα στο διαδίκτυο και αφετέρου για να πραγματοποιεί την εκπόνηση εργασιών που του ανατίθενται από την σχολή. Είσαι σαφώς πιο εύκολο και εύχρηστο να ολοκληρωθεί μια εργασία μέσω ενός υπολογιστή σε σχέση με το πως γινόταν παλιά, δηλαδή με το χέρι.

Πως γίνεται όμως η εύρεση ενός φορητού υπολογιστή; 
Η εύρεση ενός καλό φορητού υπολογιστή δεν είναι απλή υπόθεση, πόσο μάλλον όταν αφορά φοιτητές που πρέπει να υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Πρέπει να ληφθεί υπόψη η χρήση που θα γίνεται στον υπολογιστή για να μπορέσετε να δημιουργήσετε μια λίστα με τα ανάλογα χαρακτηριστικά και το εύρος των τιμών στο οποίο θα βρείτε τα εν λόγο προϊόντα. Αν η χρήση περιορίζεται σε εκπόνηση εργασιών, παιχνίδια ή περιήγηση στο διαδίκτυο τότε σίγουρα θα βρείτε πολύ οικονομικές επιλογές, ενώ αν η χρήση είναι μεγαλύτερη και περιλαμβάνει πιο σύνθετα πράγματα τότε ο τιμοκατάλογος διαμορφώνεται ανάλογα με τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα ένας φοιτητής που παρακολουθεί κάποια μορφή κοινωνικών σπουδών θα χρησιμοποιήσει τον φορητό υπολογιστή κυρίως για σύνταξη εγγράφων, δημιουργία παρουσιάσεων PowerPoint και λογιστικών φύλλων. Αυτά τα χαρακτηριστικά παραπέμπουν στην αγορά ενός μέσου υπολογιστή που μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε και οι τιμές κυμαίνονται σε λογικά πλαίσια.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η περίπτωση ενός φοιτητή που παρακολουθεί μαθήματα που απαιτούν γραφική εργασία. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι απαραίτητος ένας φορητός υπολογιστής υψηλού επιπέδου ο οποίος να περιλαμβάνει περισσότερους από έναν πυρήνες επεξεργαστών περίπου 3GB RAM καθώς και μια πολύ καλή κάρτα γραφικών. Αν έχουμε να κάνουμε με έναν φοιτητή αρχιτεκτονικής ο οποίος χρειάζεται σύνθετη απεικόνιση σε 3D, τότε κρίνεται απαραίτητη πάλι η μεγάλη χωρητικότητα της RAM , ισχυρή κάρτα CPU και μια από τις καλύτερες κάρτες γραφικών η οποία να μπορεί να αποδώσει άριστα μέχρι και το τελευταίο pixel.

Σε μια τρίτη και τελευταία περίπτωση έχουμε και τους φοιτητές που πέρα από τις υποχρεώσεις προς την σχολή χρησιμοποιούν τον φορητό υπολογιστή και για άλλες δραστηριότητες όπως αυτή των παιχνιδιών.
 Αυτού του είδους φορητοί υπολογιστές , όπως και στην προηγούμενη περίπτωση μπορούν να φτάσουν αρκετά ψηλά στον τιμολογιακό κατάλογο, αφού η νεότερη γένια παιχνιδιών απαιτεί πολλά χαρακτηριστικά. Σε ένα τέτοιο παράδειγμα ένας φορητός υπολογιστής πρέπει να διαθέτει ένα διπύρηνο επεξεργαστή με 2GB μνήμης RAM και πάνω και κάποιο από τα νεοτέρα μοντέλα της κάρτας γραφικών.

Φυσικά πέρα από την περίπτωση της διασκέδασης ο φορητός υπολογιστής αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην ακαδημαϊκή καθημερινότητα ενός φοιτητή και είναι σημαντικό να έχουμε ανά πάσα στιγμή βοήθεια στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος που μπορεί να εμφανίσει η συσκευή. Ένας έμπειρος τεχνικός υπολογιστών με την τεχνογνωσία του μπορεί ανά πάσα στιγμή να πραγματοποιήσει επισκευή του laptop ( δείτε PC Security επισκευές λάπτοπ) και να κάνει ανάκτηση δεδομένων με ασφάλεια ώστε να μην ανησυχείτε ότι θα χαθούν τα δεδομένα σας.

(Visited 588 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*