Τρία αιτήματα για την στήριξη των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων κατέθεσε στον Πρωθυπουργό ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας

santorini kaldera ifaisteio
Newsroom
06/08/2020 16:43
 
 
 

Μείωση των επαγγελματικών μισθώσεων και για τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, επέκταση της επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών σε όλες τις πληττόμενες τουριστικές επιχειρήσεις και ενίσχυση των χρηματοδοτικών εργαλείων στα νησιά που πλήττονται από την μείωση ή την ματαίωση κρουαζιέρας ζητά ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Σύλλογος επαναδιατυπώνει τα τρία αυτά αιτήματα σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, αναφέροντας τους λόγους που πρέπει να ικανοποιηθούν, προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν οι μεσαίες και οι μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού και του λιανικού εμπορίου και να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους και το 2021.

«Σε κάθε άλλη περίπτωση την επόμενη τουριστική περίοδο, θα υπάρξει μεν αυξημένος τουρισμός, αλλά δεν θα έχουμε τουριστικά καταστήματα και θα μετράμε εκατοντάδες λουκέτα και χαμένες θέσεις εργασίας. Επίσης, διαγράφεται ο κίνδυνος, πολλοί εκμισθωτές να μη λάβουν καθόλου ενοίκιο!» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Σημειώνεται ότι η επιστολή του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κοινοποιήθηκε επίσης, στους Βουλευτές Κυκλάδων, τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, τον Έπαρχο Θήρας, τον Δήμαρχο Θήρας, την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, το Επιμελητήριο Κυκλάδων και τα ΜΜΕ.


*Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων την επιστολή του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας με θέμα «Μέτρα για πληττόμενες επιχειρήσεις Θήρας»

(Visited 139 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*