Ποια έπιπλα μπάνιου καθαρίζονται γρήγορα και χωρίς κόπο

έπιπλα μπάνιου
Άκης Αξαόπουλος
09/03/2021 14:30
 
 
 

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι ένα δύσκολη και βαρετή εργασία για όλους μας. Όλοι θέλουμε ένα καθαρό σπίτι, και πόσο μάλλον ένα μπάνιο, αλλά επίσης θέλουμε αυτό να γίνει εύκολα και γρήγορα. Ίσως πιστεύετε ότι η καθαριότητα του μπάνιου εξαρτάται μόνο από το πόση ώρα θα αφιερώσετε σε αυτό.

Σίγουρα, ο χρόνος και η προσωπική προσπάθεια παίζουν ρόλο, όμως υπάρχουν τρόποι να έχετε το ίδιο αστραφτερό αποτέλεσμα με σαφώς λιγότερο κόπο και πολύ πιο γρήγορα.

Πώς θα το πετύχετε αυτό; Το κλειδί είναι να κάνετε τη σωστή επιλογή στα έπιπλα μπάνιου και γενικά στα υλικά που θα βάλετε σε αυτό το χώρο, που επιβαρύνεται ιδιαίτερα από την υγρασία. Μερικά πολύ χρήσιμα tips, για να ξεμπερδεύετε γρήγορα με την καθαριότητα του μπάνιου, είναι τα ακόλουθα:

Αποφύγετε τα μικρά πλακάκια

Δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα από το να καθαρίζεις την εσοχή ανάμεσα σε δύο πλακάκια με μια οδοντόβουρτσα. Όσο λιγότερο χρειάζεται να το κάνεις, τόσο το καλύτερο. Έτσι, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μεγάλα πλακάκια, οπότε οι ενώσεις να είναι λιγότερες. Από ένα ύψος και πάνω, επίσης, είναι συνηθισμένο να βάφεται ο τοίχος με ειδικές βαφές, κάτι που φυσικά είναι ακόμα πιο εύκολο στο καθάρισμα.

έπιπλα μπάνιου

Τοποθετήστε στο σωστό σημείο τα είδη υγιεινής και τα έπιπλα

Αν κάνετε ολική ανακαίνιση μπάνιου, τότε ίσως πρέπει να σκεφθείτε το πού θα μπει η μπανιέρα και πού το έπιπλο με τον καθρέφτη. Αν η μπανιέρα μπει σε μια γωνία του χώρου και γύρω της τοποθετηθούν αντιολισθητικά πλακάκια δαπέδου, τότε μπορείτε να αποφύγετε την κουρτίνα ή το γυαλί ως προστατευτικά, κάτι που φυσικά σημαίνει λιγότερο καθάρισμα. Επίσης, αν το έπιπλο με τον καθρέφτη μπει μακριά από το παράθυρο, όπως είναι αναμενόμενο, θα σκονίζεται πολύ λιγότερο.

Κρεμαστά Έπιπλα Μπάνιου

Οι κρεμαστές λεκάνες, τα επιτοίχια ράφια και ντουλάπια καθώς και οι κρεμαστοί νιπτήρες μαζί με το έπιπλό τους είναι μια εξαιρετική λύση, για να καθαρίζονται όλα ευκολότερα. Το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα θα τελειώνουν αμέσως, ενώ θα είναι πολύ πιο απλό να καθαρίσετε ένα κρεμαστό έπιπλο μπάνιου από όλες τις μεριές του.

Ποιοτικά υλικά

Τα υψηλής ποιότητας υλικά στα έπιπλα μπάνιου έχουν υποστεί επεξεργασία με ανθεκτικές βαφές και βερνίκια. Αντίστοιχα, οι ενώσεις τους έχουν γίνει σωστά με κόλλα και σιλικόνη, που διατηρείται ακέραιη στην υγρασία.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιφάνειές τους καθαρίζονται ευκολότερα και οι ενώσεις δεν επιτρέπουν στη βρομιά να εισχωρήσει σε σημεία, που δεν μπορούν να καθαριστούν. Το κόντρα πλακέ είναι ένα εξαιρετικό υλικό για εύκολο καθαρισμό, αφού δε λεκιάζει, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι τόσο ακριβό όσο το ξύλο.

έπιπλα μπάνιου

Δημιουργήστε πολλούς αποθηκευτικούς χώρους

Ένα δόγμα για την εύκολη καθαριότητα είναι γενικά το να μην έχουμε πολλά πράγματα. Αυτό μεταφράζεται και στο να μην έχουμε πολλά έπιπλα, όμως στο μπάνιο η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική.

Όταν καθαρίζετε ένα μπάνιο, είναι απαραίτητο να έχετε κάπου να βάλετε όλα τα μικροπράγματα. Σκεφθείτε πόσο πιο εύκολα θα καθαρίσετε τα ράφια στα ντουλάπια, αν μπορείτε να βάλετε όλα τα πράγματα στο ένα ράφι όσο καθαρίζετε το άλλο. Γενικά, οι πολλοί αποθηκευτικοί χώροι στο μπάνιο με μεγάλα ντουλάπια, πολλά ράφια κλπ, είναι το κλειδί, για να κρατάτε τακτοποιημένο το χώρο.

Στο Youbath υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από μοναδικά και ποιοτικά έπιπλα μπάνιου, που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το μπάνιο κομψό και πεντακάθαρο.

(Visited 177 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*