Επιμελητήριο Κυκλάδων: Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2»

Newsroom
09/04/2021 3:29
  •  
  •  
  •  

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το νέο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» και ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών κ. Φώτη Κουρμούση διοργανώνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 στις 16:00.

Το νέο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» αφορά στη συνεισφορά του Δημοσίου για την αποπληρωμή επιχειρηματικών δανείων, για δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας και απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές, όσο και σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. δ

Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι:

*Επιδότηση μηνιαίας δόσης επιχειρηματικών δανείων για 8 μήνες.

*Επιδότηση τόσο του κεφαλαίου όσο και των τόκων του δανείου.

*Επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, με υψηλά ποσοστά επιδότησης, που φτάνουν μέχρι και το 90% της μηνιαίας δόσης.

*Επιδότηση δόσης μέχρι και 80% για επιχειρήσεις που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια προκειμένου να τα ρυθμίσουν και να αποφύγουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Φώτης Κουρμούσης, θα αναπτύξει τα ακόλουθα θέματα:

Δικαιούχοι και κριτήρια επιλεξιμότητας.
Διαδικασία Αίτησης.
Ποσοστά Κρατικής επιδότησης διάρκειας 8 μηνών.

Μετά την παρουσίαση, ο κ. Κουρμούσης θα απαντήσει σε ερωτήματα που θα υποβληθούν από τους συμμετέχοντες.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, παρακαλούνται να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση προκειμένου να τους αποσταλεί ο απαραίτητος σύνδεσμος (link) μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο email, ώστε να λάβουν μέρος στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως και την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, ώρα 12:00

Περισσότερες πληροφορίες στο τμήμα Αναπτυξιακών Προγραμμάτων στη Σύρο, τηλέφωνο 22810-82346 (εσωτερικό 104) κα. Μαρία Αντωνίου.

(Visited 41 times, 1 visits today)