Επιμελητήριο: Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τη λειτουργία ξενοδοχείων και καταλυμάτων, σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα

Newsroom
10/05/2021 19:57
 
 
 

Έπειτα από τη δημοσίευση της νέας ΚΥΑ για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου (βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού), το Επιμελητήριο Κυκλάδων ανακοινώνει το τρίτο – κατά σειρά – δωρεάν και απαραίτητο εκπαιδευτικό σεμινάριο προκειμένου όλα τα μέλη του να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα και να προετοιμαστούν σωστά για το άνοιγμα της φετινής σεζόν.

Δευτέρα 17Μαΐου 2021, 18.00-20.00
Η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται στον σύνδεσμο https://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=53516&articleid=59254.

Όπως ορίζει η νέα εγκύκλιος, η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης διαμονής.

Έτσι, απαιτείται εκ νέου εκπαίδευση του ιδιοκτήτη ή διευθυντή του καταλύματος:
*από 1 έως 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά κατάλυμα,
*άνω των 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά υπηρεσία/τμήμα καταλύματος.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης εκπαίδευσης του ιδιοκτήτη/συντονιστή για την τουριστική περίοδο 2021 πρέπει να γίνει έως 15/06/2021 από συνεργαζόμενους φορείς (όπως είναι το Επιμελητήριο Κυκλάδων).

Η εκπαίδευση αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαμονής στις Κυκλάδες και παρέχεται δωρεάν στα ταμειακά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί η απαραίτητη βεβαίωση παρακολούθησης.

Τα εκπαιδευτικά webinar θα πραγματοποιηθούν μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης που διαθέτει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με την οποία μπορούν να συνδεθούν έως και 1000 σημεία ταυτόχρονα από τον προσωπικό τους υπολογιστή / smartphone / tablet.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε κάθε επιχειρηματία των Κυκλάδων να μπορεί να πάρει μέρος ενεργά, απ’ όπου κι αν βρίσκεται, θέτοντας ερωτήσεις και αναπτύσσοντας έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που συμβάλλει καθοριστικά στην αποτελεσματικότερη ενημέρωση.
Με βάση τα όσα γνωρίζουμε έως σήμερα, το σήμα πιστοποίησης Health First παραμένει σε ισχύ. Για όσους δεν έχουν εκδώσει το σήμα, αυτό εκδίδεται από το Υπουργείο Τουρισμού https://www.healthfirsttourism.gr/. Η επανέκδοση του σήματος πιστοποίησης Health First απαιτείται σε περίπτωση αλλαγής προσώπου υπευθύνου για την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έχει ήδη ολοκληρώσει δύο πρώτους κύκλους σεμιναρίων με 2000 συμμετοχές λίγες μέρες μετά την έκδοση της ΚΥΑ τον Απρίλιο (26 και 27 Απριλίου) και σύντομα θα σταλούν ηλεκτρονικά οι σχετικές και απαραίτητες βεβαιώσεις.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία και για τον κλάδο της εστίασης και μόλις υπάρξει κάποια νεότερη εξέλιξη σχετικά με τα πρωτόκολλα θα ενημερώσει άμεσα τα μέλη του.

(Visited 217 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*