Πώς να διαγράψετε τα προσωπικά σας δεδομένα από τη Google

Άκης Αξαόπουλος
30/01/2022 15:31
 
 
 

 

Άπαντες γνωρίζουν πως η Google συλλέγει προσωπικά δεδομένα, καθώς κάθε αναζήτηση που κάνει ένας χρήστης είναι καταχωρημένο στο αρχείο της ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούμε Android ή iPhone.

Ο τρόπος συγκέντρωσης των πληροφοριών αυτών έχει αλλάξει από το 2019. Για παράδειγμα υπάρχει λειτουργία incognito στο Google Maps, η οποία διαγράφει αυτόματα την τοποθεσία μας.

Βήμα προς βήμα πως να διαγράψετε τα προσωπικά δεδομένα

Παρακάτω, θα δούμε πώς θα περιορίσουμε την πρόσβαση της Google στα προσωπικά μας δεδομένα – και, κακά τα ψέματα, τη ζωή μας.

Bήμα 1: Μπαίνουμε στο Google Account μας κι επιλέγουμε «Data&Privacy».

Βήμα 2: Πηγαίνουμε στο ιστορικό (History Settings) και επιλέγουμε «Web&App Activity». Εκεί είναι που αποθηκεύονται όλες οι αναζητήσεις μας, το ιστορικό των βίντεο που έχουμε παρακολουθήσει στο YouTube, η δραστηριότητα σε εφαρμογές της Google.

Βήμα 3: Για να το κλείσουμε εντελώς, απλά κάνουμε κλικ για να πάει στο «off». Για να πάψει να μας παρακολουθεί η Google, απλώς πηγαίνουμε στο ιστορικό του Chrome και κάνουμε uncheck το συγκεκριμένο κουτάκι. Για να διαγραφεί αυτόματα κάθε είδους online δραστηριότητά μας, επιλέγουμε το «Auto-delete» κι έχουμε τη δυνατότητα να διαλέξουμε αν αυτό θα γίνεται κάθε 3 μήνες, 18 μήνες ή και ποτέ.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 362 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*