O Ναξιώτης Κωνσταντίνος Σουσούνης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του NEW HAMPSHIRE των ΗΠΑ

Newsroom
28/08/2022 16:55
 
 
 

 

Ο Κωνσταντίνος Σουσούνης, του Δημήτρη Σουσούνη και της Κατερίνας, το γένος Λεβογιάννη, έκανε το επόμενο σημαντικό βήμα στον επαγγελματικό στίβο. Ο νέος, με καταγωγή από την Κωμιακή Νάξου, επιλέχθηκε για τη θέση του επίκουρου καθηγητή κυτταρικής Βιολογίας στο University of New Hampshire.

Η καταξιωμένη πορεία του ξεκίνησε με Πτυχίο Βιολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2010). Κατόπιν συνεχίστηκε με Διδακτορικό στην αναγέννηση ιστών από το Πανεπιστήμιο του Dayton, στο Οχάιο των ΗΠΑ (2014). Μετά την λήψη του διδακτορικού συνέχισε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, πρώτα στο Baylor College of Medicine στο Houston του Τέξας (2014-2016) και κατόπιν στην Ιατρική σχολή στο Πανεπιστήμιο του Harvard στο Cambridge της Μασαχουσέτης (2016-2022), στον τομέα της μοριακής νευροεπιστήμης και της αναγεννητικής βιολογίας αντίστοιχα. Ο Κωνσταντίνος, συγκεντρώνοντας στο ενεργητικό του, μεταξύ άλλων, 20 δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων, πάνω από 600 παραπομπές στο έργο του, καθώς και σημαντική χρηματοδότηση για την έρευνά του, επιλέχθηκε μεταξύ εκατοντάδων αιτούντων από το University of New Hampshire των ΗΠΑ για την θέση του καθηγητή.

Πέρα από το διδακτικό έργο, ο Ναξιώτης επιστήμονας θα συνεχίσει και το σπουδαίο ερευνητικό του έργο πάνω στην αναγέννηση ιστών. Για την συνέχιση της έρευνάς του, θα έχει στη διάθεσή του ένα πλήρως πιστοποιημένο και εξοπλισμένο εργαστήριο στο University of New Hampshire.

Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στην νέα του αρχή και να δηλώνουμε περήφανοι για τα επιτεύγματά του.

(Visited 1.822 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*