Δεν αναγνωρίζεται ο Εξωτερικός Σκληρός Δίσκος

Newsroom
04/03/2023 18:29
 
 
 

Δεν αναγνωρίζεται ο εξωτερικός σκληρός δίσκος. Τι κάνω;

Πρώτα και κυριότερα, μην πανικοβάλλεστε! Εάν τα αρχεία του εξωτερικού σκληρού σας δίσκου δεν αναγνωρίζονται, μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό το πρόβλημα. Ακολουθούν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα:

Ελέγξτε τις συνδέσεις

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα καλώδια που συνδέουν τον σκληρό δίσκο στον υπολογιστή σας είναι συνδεδεμένα με ασφάλεια. Εάν τα καλώδια είναι χαλαρά, ο σκληρός δίσκος ενδέχεται να μην αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή σας.

Ελέγξτε εάν ο σκληρός δίσκος εμφανίζεται στη Διαχείριση δίσκων

Στα Windows, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη Διαχείριση δίσκων πληκτρολογώντας “διαχείριση δίσκων” στη γραμμή αναζήτησης. Εάν ο σκληρός δίσκος εμφανίζεται στη Διαχείριση δίσκων, δοκιμάστε να του αντιστοιχίσετε ένα γράμμα μονάδας.

Δοκιμάστε να αποκτήσετε πρόσβαση στον σκληρό δίσκο σε διαφορετικό υπολογιστή

Εάν ο σκληρός δίσκος δεν αναγνωρίζεται στον υπολογιστή σας, δοκιμάστε να τον συνδέσετε σε άλλον υπολογιστή για να δείτε εάν αναγνωρίζεται. Εάν αναγνωρίζεται σε άλλον υπολογιστή, μπορεί να υποδηλώνει ότι υπάρχει πρόβλημα με το υλικό ή το λογισμικό του υπολογιστή σας.

Χρήση λογισμικού ανάκτησης δεδομένων

Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας στον σκληρό δίσκο, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό ανάκτησης δεδομένων για να ανακτήσετε τα αρχεία. Υπάρχουν πολλές δωρεάν και επί πληρωμή επιλογές λογισμικού ανάκτησης δεδομένων που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία

Εάν κανένα από τα παραπάνω βήματα δεν λειτουργεί, ίσως είναι καιρός να επικοινωνήσετε με μια επαγγελματική υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων. Αυτές οι υπηρεσίες ειδικεύονται στην ανάκτηση δεδομένων από κατεστραμμένους ή κατεστραμμένους σκληρούς δίσκους και ενδέχεται να είναι σε θέση να ανακτήσουν τα αρχεία σας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν ο σκληρός δίσκος σας κάνει περίεργους θορύβους ή εάν έχει υποστεί φυσική βλάβη, η προσπάθεια ανάκτησης των δεδομένων μόνοι σας μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω ζημιά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με μια επαγγελματική υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων – αν και υπάρχουν πολλές, υπάρχει λόγος που οι λέξεις «tictac ανάκτηση δεδομένων» ακούγονται τόσο συχνά μαζί!

Μπορώ να αποθηκεύω αρχεία στον σκληρό μου εάν δεν εμφανίζει τα αρχεία μου;

Γενικά δεν συνιστάται να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε έναν σκληρό δίσκο που αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει περαιτέρω τον δίσκο και ενδεχομένως να κάνει την ανάκτηση δεδομένων πιο δύσκολη ή αδύνατη.

Εάν ο σκληρός σας δίσκος εξακολουθεί να είναι υπό εγγύηση, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή για υποστήριξη ή αντικατάσταση. Εάν η εγγύηση έχει λήξει ή εάν το ζήτημα δεν καλύπτεται από την εγγύηση, ίσως θελήσετε να συμβουλευτείτε μια υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων για να προσπαθήσετε να ανακτήσετε τα αρχεία σας.

Στο μεταξύ, είναι καλύτερο να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον σκληρό δίσκο έως ότου μπορέσετε να προσδιορίσετε την αιτία του προβλήματος και εάν μπορεί να διορθωθεί. Η συνεχής χρήση ενός κατεστραμμένου σκληρού δίσκου μπορεί να προκαλέσει πρόσθετη ζημιά και να καταστήσει πιο δύσκολη ή αδύνατη την ανάκτηση των δεδομένων σας.

Μπορεί όντως μια υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων να φτιάξει τον εξωτερικό μου;

Σε γενικές γραμμές, ναι, ωστόσο αυτό εξαρτάται από την έκταση της ζημιάς στον σκληρό. Οι υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων ειδικεύονται στην ανάκτηση δεδομένων από δυσλειτουργικές ή κατεστραμμένες συσκευές αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων των σκληρών δίσκων, αλλά υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου η ζημιά μπορεί να είναι πολύ σοβαρή για ανάκτηση.

Εάν ο σκληρός σας δίσκος έχει φυσική ζημιά, όπως μηχανική βλάβη, ενδέχεται να απαιτηθεί εξειδικευμένος εξοπλισμός και τεχνογνωσία για την επισκευή του υλικού πριν από την προσπάθεια ανάκτησης δεδομένων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα δεδομένα ενδέχεται να είναι ανακτήσιμα ακόμη και αν ο δίσκος έχει υποστεί φυσική βλάβη, αλλά θα εξαρτηθεί από τη σοβαρότητα της ζημιάς και τις συγκεκριμένες τεχνικές ανάκτησης που χρησιμοποιούνται από την υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων.

Εάν τα δεδομένα στον σκληρό σας δίσκο είναι κατεστραμμένα ή χαθούν λόγω λογικών ζητημάτων, όπως ιός ή τυχαία διαγραφή, μια υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων μπορεί συνήθως να ανακτήσει τα δεδομένα χωρίς να επιδιορθώσει τον φυσικό δίσκο.

Φυσικά, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε μια αξιόπιστη υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων για να προσδιορίσετε εάν ο σκληρός σας δίσκος μπορεί να επισκευαστεί και εάν τα δεδομένα σας μπορούν να ανακτηθούν. Θα είναι σε θέση να σας παράσχουν μια αξιολόγηση της συγκεκριμένης κατάστασής σας και να σας προτείνουν την καλύτερη πορεία δράσης για αποκατάσταση. Προτείνουμε να εμπιστευτείτε εκατοντάδες ικανοποιημένους καταναλωτές και να δοκιμάσετε την tictac για την ανάκτηση δεδομένων!

(Visited 340 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*