Έλληνας ερευνητής πίσω από τη λεκάνη που παράγει ρεύμα από τα ούρα

admin
06/03/2015 23:22
 
 
 

O Ελληνικής καταγωγής Ιωάννης Ιερόπουλος και μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, ανέπτυξαν μια επαναστατική λεκάνη τουαλέτας η οποία χρησιμοποιεί τα ούρα για να παράξει ηλεκτρική ενέργεια, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ο Independent. 

H λειτουργία της λεκάνης πρόκειται να τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία στο φοιτητικό μπαρ του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αγγλίας στο Μπρίστολ, και αν οι ενδείξεις είναι θετικές η πρωτοποριακή εφεύρεση του Έλληνα ερευνητή θα αξιοποιηθεί για την ηλεκτροδότηση στρατοπέδων προσφύγων, τοποθεσιών που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές, αλλά και να αποδειχθεί χρήσιμη ακόμα και σε πολλές χώρες του λεγόμενου "αναπτυσσόμενου κόσμου". 

Η παραγωγή και η αγκατάσταση της λεκάνης αναμένεται να έχει συνολικό κόστος περί τα 830 ευρώ και λειτουργεί με την βιοδιάσπαση των χημικών ουσιών που περιέχονται στα ούρα και την αποθήκευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας σε ειδικές κυψέλες – μπαταρίες.

Μάλιστα ο χρήστης της λεκάνης θα μπορεί να βλέπει μέσω ειδικού μετρητή σε πραγματικό χρόνο την ποσότητα ρεύματος που παράγεται από τη μετατροπή της βιοχημικής ενέγειας σε ηλεκτρική.   Το ερευνητικό πρόγραμμα που έχει το ευφάνταστο όνομα "Urine-tricity" έχει λάβει μερική χρηματοδότηση από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Bill and Melinda Gates, του ιδρυτή της Microsoft, και από τη βρετανική Oxfam.

 Δείτε την παρουσίαση του Ιωάννη Ιατρόπουλου, σχετικά με το επαναστατικό σύστημα παραγωγής ενέργειας από τα ούρα, στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

Πηγή: www.lifo.gr

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*