Κορωνοϊός: Σύσκεψη για να μην «κρασάρουν» ίντερνετ και επικοινωνίες

internet 1
Άκης Αξαόπουλος
16/03/2020 16:22
 
 
 

 

Το ζήτημα της υπερφόρτωσης των δικτύων και η διαχείρισή του, αλλά και η διασφάλιση της ακεραιότητας και διαθεσιμότητας των τηλεπικοινωνιακών υποδομών πρωταγωνίστησαν στη βιντεοδιάσκεψη που είχε σήμερα το πρωί η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τους διευθύνοντες συμβούλους του τηλεπικοινωνιακού κλάδου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάς Χάρης Μπρουμίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς Νάσος Ζαρκαλής και ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος.

Έγινε επισκόπηση των δεδομένων και εξετάστηκαν ενέργειες για τη διαχείριση του αναμενόμενου αυξημένου φόρτου στα δίκτυα και τη διασφάλιση της ακεραιότητας και της διαθεσιμότητας των τηλεπικοινωνιακών υποδομών λόγω των ειδικών αναγκών που προκαλούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να παραμένουν σε διαρκή επικοινωνία προκειμένου να διασφαλίζεται στον μέγιστο δυνατό βαθμό η αποτελεσματική λειτουργία των λύσεων τηλεργασίας που χρησιμοποιούν τόσο φορείς του Δημοσίου όσο και μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όλες οι σχετικές υπηρεσίες επικοινωνίας που παρέχονται προς τους πολίτες.

Με δεδομένο ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρώπινης επικοινωνίας αυτή καλείται να διεκπεραιώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου μέσω της τεχνολογίας και των δικτύων, συνιστάται στους πολίτες να κάνουν υπεύθυνη χρήση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, προκειμένου να αποφεύγονται πιθανά φαινόμενα τοπικής υπερφόρτωσης στα δίκτυα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίστηκε, η Πολιτεία παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση και πώς επηρεάζεται η λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, προκειμένου να παρεμβαίνει ουσιαστικά και εφόσον αυτό καθίσταται αναγκαίο.

 

Πηγή: lifo.gr

(Visited 347 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*