Στο κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel and Leisure» η Νάξος και η γαστρονομία της!

Newsroom
19/08/2022 16:36
 
 
 

 

Στο κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel and Leisure» φιγουράρει η Νάξος και η γαστρονομία της.

Στην έκδοση Σεπτεμβρίου 2022 το διάσημο περιοδικό προτρέπει τους εκατομμύρια αναγνώστες του σε ένα «γαστρονομικό ταξίδι στην Ευρώπη» όπου μεταξύ των αγαπημένων προορισμών που αναδεικνύονται είναι και η Νάξος και συγκεκριμένα το Κτήμα Κάμπονες που διευθύνει η Μαρία Πολυκρέτη.

Τι αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι γαστρονομίας στην Ευρώπη; Οι ειδικοί σύμβουλοι από το «Travel and Leisure» A-List μπορούν να προγραμματίσουν ένα ταξιδιωτικό γεύμα είτε σε έναν ηλιόλουστο αμπελώνα στην Αυστρία είτε 18 πόδια κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού στη Νορβηγία. Εδώ θα βρείτε τις γαστρονομικές εμπειρίες του φετινού φθινοπώρου σε όλη την Ευρώπη».

Σε ότι αφορά την αναφορά στην Ελλάδα αναδεικνύεται η γαστρονομία της Νάξου όπου το διεθνούς φήμης αμερικανικό περιοδικό γράφει:

«Μία από τις αγαπημένες μου κρατήσεις για ταξιδιώτες, είναι ένα μάθημα μαγειρικής στο Κτήμα Κάμπονες, στο νησί της Νάξου, στις Κυκλάδες. Πρώτη στάση στον Κούρο του Φλεριού, ένα ημιτελές άγαλμα μήκους 21 ποδιών, λαξευμένο τον 6ο αιώνα π.Χ. και στη συνέχεια μια επίσκεψη στο οικογενειακό αγρόκτημα, που διευθύνει η Μαρία Πολυκρέτη, που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και δεν έχει ακόμα ηλεκτρικό ρεύμα, οπότε όλα μαγειρεύονται στη φωτιά. Μπορείτε να φτιάξετε τηγανητά κολοκυθάκια και ντομάτες, σιγοψημένο αρνί με πατάτες σε σάλτσα λεμονιού και μυρωδικών στον ξυλόφουρνο, ντολμαδάκια και πίτες σερβιρισμένα με φέτα. Ο Άντονι Μπουρντέν γευμάτισε με την οικογένεια της Μαρίας Πολυκρέτη-Γιάννη Μαργαρίτη, όταν έκανε γυρίσματα εκεί για το Parts Unknown».

Ικανοποίηση και συγκίνηση της Μαρίας Πολυκρέτη και του Γιάννη Μαργαρίτη

Η Μαρία Πολυκρέτη και ο Γιάννης Μαργαρίτης (έπαρχος Νάξου) δεν έκρυψαν τη χαρά και τη συγκίνηση τους με το παραπάνω δημοσίευμα στο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό του κόσμου, που αποτελεί τεράστια διαφήμιση για τη Νάξο.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Αποτελεί μεγάλη χαρά, συγκίνηση και τιμή για εμάς το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο «Travel and Leisure» προβάλλει τη Νάξο με αφορμή την γαστρονομική εμπειρία που διοργανώνουμε στο οικογενειακό μας κτήμα στις Κάμπονες.

Είναι μια προσωπική αναγνώριση και ταυτόχρονα μια αναγνώριση για το νησί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εργαζόμαστε πάντα με στόχο την εξωστρέφεια, την αναγνώριση και την ανάδειξη της Νάξου ως ποιοτικού, αυθεντικού ελληνικού προορισμού σε κορυφαία μέσα στο εξωτερικό. Έχουν προηγηθεί οι επιτυχημένες προσπάθειές μας για προβολή του νησιού στο CNN travel, στο Forbes magazine, στην εκπομπή του Anthony Bourdain «Parts Unknown» και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε πάντα με γνώμονα και εσωτερικό κίνητρο την αγάπη μας για το νησί και το όραμα μας για καταξίωση του ως ένα κορυφαίο προορισμό που προσφέρει αυθεντικές και ποιοτικές εμπειρίες ζωής στους επισκέπτες του».

(Visited 1.951 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*