Young European Chef Award: Συμμετοχή του Νοτίου Αιγαίου με τη σεφ Αικατερίνη Γονιδάκη

Newsroom
16/09/2022 13:31
 
 
 

 

Η νεαρή σεφ Αικατερίνη Γονιδάκη από την Πάτμο θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μαγειρικής Young European Chef Award, ευελπιστώντας να φέρει και πάλι τη διάκριση στο Νότιο Αιγαίο.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην πόλη Trondheim της Νορβηγίας από τις 10 μέχρι τις 13 Νοεμβρίου και η Περιφέρεια συμμετέχει σε αυτόν, στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής της για ανάδειξη της γαστρονομίας στο όλο εγχείρημα της τουριστικής της προβολής.

Μετά από τους κατά τόπους διαγωνισμούς, οι κριτές της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων επέλεξαν την Αικατερίνη Γονιδάκη, η οποία εργάζεται στην Κω. Η ανακοίνωση της πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο Κω-Νισύρου και την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και υπεύθυνος του Πρωτογενή Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης μαζί με τον πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Νικόλαο Χριστοφόρου.

Στη συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της Κω, ο κ. Ζαννετίδης τόνισε την στρατηγική της Περιφέρειας να αναδεικνύει την τοπική Γαστρονομία ως επένδυση στο τουριστικό εγχείρημα για την προβολή των νησιών. Τόνισε, επίσης, πως βασική προτεραιότητα της παρουσίας του Νοτίου Αιγαίου στο διαγωνισμό αποτελεί η προώθηση των τοπικών προϊόντων, τα οποία αναφέρονται με όλα τα χαρακτηριστικά τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοφόρου έπλεξε το εγκώμιο της σεφ Γονιδάκη, λέγοντας πως έχει δυνατότητες να αναδείξει το Νότιο Αιγαίο και να πιστοποιήσει την σπουδαία γαστρονομία του.
Η σεφ Γονιδάκη μίλησε για το πιάτο που θα ετοιμάσει στον διαγωνισμό, το οποίο ονόμασε «Η αποκάλυψη του Αιγαίου». Το πιάτο θα είναι η γνωστή σε όλους μας «κακαβιά», ένα φαγητό των ψαράδων, που σιγά-σιγά μπήκε μέσα σε όλα τα σπίτια. Τα ψάρια που θα χρησιμοποιηθούν για την Παρασκευή θα είναι από το Νότιο Αιγαίο και η κα Γονιδάκη ευελπιστεί πως θα εντυπωσιάσει τους κριτές.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο έπαρχος Κω Γιάννης Καμπανής, που ευχήθηκε στη σεφ καλή επιτυχία και τόνισε πως οι Κώοι είναι υπερήφανοι για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό και θα βρίσκονται νοερά στο πλευρό της. Στο ίδιο μήκος κύματος και η περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας Γαληνός Ευρυδίκη Νάκη, η οποία αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που δίνει η Περιφερειακή Αρχή στη γαστρονομία και στη συσχέτιση της με την αναπτυξιακή τουριστική πολιτική.

(Visited 261 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*