Ανέβηκαν πιο ψηλά οι τιμές σε σουβλάκι και πίτσα

Newsroom
30/01/2023 17:25
 
 
 

 

Η ακρίβεια “χτυπά” και αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων, τα οποία συνοδεύουν κυρίως τις βραδιές με την οικογένεια ή φίλους. Το σουβλάκι και την πίτσα, με τις τιμές τους να γίνονται όλο και πιο “αλμυρές”.

Ένα τυλιχτό σουβλάκι κοστίζει 3,40 ευρώ ωστόσο εάν δεν επιθυμεί κάποιος να βάλει κρέας τότε θα πληρώσει 2,50 ευρώ. Ιδιοκτήτης ψησταριάς μίλησε για το θέμα στον ΣΚΑΙ και είπε: «Είχαμε 3 ευρώ το σουβλάκι και το αυξήσαμε στα 3,40 ευρώ. Θα έλεγα ότι είναι σχετικά καλή τιμή σε σύγκριση με άλλα καταστήματα. Ακούμε παράπονα από τον κόσμο αλλά βλέπουμε και τους προμηθευτές μας που μονίμως καθημερινά ανεβάζουν τις τιμές και είμαστε σε δίλημμα» τόνισε.

Παίρνει” φωτιά” και η πίτσα

Το κόστος στις πρώτες ύλες έχει φέρει αυξήσεις και στην πίτσα παρότι κάποια εστιατόρια προσπαθούν να διατηρήσουν όσο το δυνατόν γίνεται σταθερές τις τιμές. «Μία πίτσα μπορεί να κοστίσει στο εστιατόριό μας από 10 έως 15 με 16 ευρώ. Στα 10 ευρώ πωλείται η πίτσα μαργαρίτα. Έχουμε προσπαθήσει να σταθεροποιήσουμε την τιμή στην πίτσα αλλά εάν αυξηθούν περισσότερο οι πρώτες ύλες, τότε θα αναγκαστούμε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις» είπε ιδιοκτήτρια εστιατορίου στον ΣΚΑΙ.

Ακριβότερη είναι η πίτσα και στην “γενέτειρά” της, την Ιταλία.« Στα 8 με 8, 5 ευρώ πωλείται η κόκκινη πίτσα μόνο με ρίγανη και χωρίς τυρί. Οι ακριβές πίτσες κοστίζουν 13 με 14 ευρώ και 15 ευρώ κοστίζουν οι πιο γκουρμέ. Έχει αυξηθεί κατά 1,50 ευρώ η τιμή της » σημείωσε ιδιοκτήτης εστιατορίου.

(Visited 402 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*