Δημοσιογράφοι και bloggers γνωρίζουν τους «μικρούς θησαυρούς» της Νάξου – Video-δηλώσεις Παύλου Σατολιά και Δημήτρη Καπούνη (φώτος)

δημοσιογραφοι ΕΑΣ
Newsroom
01/05/2023 01:12
 
 
 

 

Προϊόντα με υπογραφή και ονομασία προέλευσης, περιλαμβάνονται στο καλάθι που εκπροσωπεί την Ελλάδα και εντάσσεται στο τριετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης» στο οποίο συμμετέχουν και τα προϊόντα της Ένωσης Αγροτικών Νάξου.

Το καλάθι με τα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, που εντάσσονται στους «μικρούς θησαυρούς της Ευρώπης» παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Νάξο το τριήμερο από την Παρασκευή 28 Απριλίου έως τη Δευτέρα 1η Μαΐου. Δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και bloggers, συνοδευόμενοι από το διαφημιστή Δημήτρη Καρούση και την παρουσία του προέδρου της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) Παύλου Σατολιά, γνώρισαν από κοντά τους «μικρούς θησαυρούς» της Νάξου, τη γραβιέρα και την πατάτα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού.

δημοσιογραφοι ΕΑΣ δημοσιογραφοι ΕΑΣ

Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣ Δημήτρη Καπούνη και Ιάκωβο Βαλέρη καθώς και το μέλος του ΔΣ της ΕΘΕΑΣ Γιώργο Γκούφα, στο νέο υπερσύγχρονο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και έμαθαν για τη διαδικασία παραγωγής της γραβιέρας, αλλά και τις φάρμες με τα ζώα, εκεί από όπου ξεκινά η παραγωγή γάλατος για την παρασκευή του διάσημου ΠΟΠ τυριού του νησιού.

δημοσιογραφοι ΕΑΣ

Επίσης επισκέφτηκαν καλλιέργειες πατάτας και έμαθαν τα πάντα για την παραγωγή της φημισμένης πατάτας Νάξου ΠΓΕ.

δημοσιογραφοι ΕΑΣ δημοσιογραφοι ΕΑΣΠροηγήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης.

Παράλληλα γνώρισαν το νησί, την ιστορία, τον πολιτισμό, τις ομορφιές του αλλά και τις ιδιαιτερότητες της γαστρονομίας του.

Σε δηλώσεις του στο naxostimes.gr ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ Παύλος Σατολιάς μίλησε για τους «μικρούς θησαυρούς» και το στόχο του προγράμματος που είναι η προώθηση των ελληνικών αυθεντικών συνεταιριστικών προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ. Όπως είπε «οι Έλληνες καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίσουν αυτά τα προϊόντα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και να τα εντάξουν στο οικογενειακό τους τραπέζι».

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης σε δηλώσεις του στο naxostimes.gr, μίλησε για τη συμμετοχή του Συνεταιρισμού στο πρόγραμμα και γνωστοποίησε ότι σύντομα θα προκύψει και νέο ΠΟΠ προϊόν, το αρνί και το κατσίκι Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού.

δημοσιογραφοι ΕΑΣδημοσιογραφοι ΕΑΣδημοσιογραφοι ΕΑΣ δημοσιογραφοι ΕΑΣ δημοσιογραφοι ΕΑΣ

(Visited 820 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*