Με μεγάλη επιτυχία η ολοκλήρωση του προγράμματος «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης»

Newsroom
29/05/2023 01:16
 
 
 

 

Το τριετές πρόγραμμα «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης» της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία, αφού επιτεύχθηκε ο βασικός του στόχος που ήταν η προώθηση των Ελληνικών αυθεντικών συνεταιριστικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης που ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια αναγνωρισμένων ευρωπαϊκών προϊόντων.

Οι «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης» που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποτέλεσαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν όλοι τα ξεχωριστά Ελληνικά προϊόντα όπως: φέτα, γραβιέρες, ξινομυζήθρα, ελαιόλαδα, φάβα, τοματάκι, κ.λπ., παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας από τους συνεταιρισμούς παραγωγής κάθε τόπου.

Η τελική συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 29 Μαΐου στις 7:00 το βράδυ που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Στη συνέντευξη θα συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης.

Η ανακοίνωση του προγράμματος «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης» της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ

Ολοκληρώνεται το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης» της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, με την τελική ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 29 Μαΐου στην Αθήνα.

Αυθεντικά προϊόντα με ταυτότητα από συνεταιρισμούς του τόπου μας

Το τριετές πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία, αφού επιτεύχθηκε ο βασικός του στόχος που ήταν η προώθηση των Ελληνικών αυθεντικών συνεταιριστικών προϊόντων Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) και Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) που ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια αναγνωρισμένων ευρωπαϊκών προϊόντων. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να ενημερωθεί το κοινό – στόχος αναφορικά με τα σήματα ΠΟΠ/ΠΓΕ, την αξία τους, καθώς δεν έχει σωστά διαμορφωμένη άποψη με αποτέλεσμα να μην είναι αντιληπτή η αξία των σημάτων και κατ’ επέκταση των προϊόντων.

Τα συνεταιριστικά προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. κατάγονται από συγκεκριμένο τόπο, περιοχή ή σπανιότερα χώρα. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και η φήμη τους οφείλονται στις ιδιαιτερότητες της τοπικής φύσης, τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου γεωγραφικού περιβάλλοντος, αλλά και τους ανθρώπους που τα παράγουν με συγκεκριμένες διαδικασίες. H Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει έμπρακτα τη διαφορετικότητα των τόπων, των μεθόδων, των παραδόσεων αλλά και των γεωγραφικών χαρακτηριστικών. Για αυτό το λόγο, προστατεύει την παραγωγική τους διαδικασία και δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες καταναλωτές να τα γνωρίσουν καλύτερα, να τα στηρίξουν και με τη σειρά τους να γίνουν Πρεσβευτές των ποιοτικών αυτών προϊόντων προς τους τουρίστες που θα επισκεφτούν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Το πρόγραμμα προώθησης «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης», με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την σφραγίδα «Enjoy it’s from Europe», έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. και να ενημερωθούμε και για τους συνεταιρισμούς παραγωγών ανά την Ελλάδα. Σ’ αυτό συνέβαλε ένας μεγάλος αριθμός δημοσιεύσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, οι διαφημιστικές καμπάνιες στα social media, οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις καθώς και οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά ταξίδια στους τόπους παραγωγής των προϊόντων.

Οι «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης» που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποτέλεσαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουμε τα ξεχωριστά Ελληνικά προϊόντα όπως: φέτα, γραβιέρες, ξινομυζήθρα, ελαιόλαδα, φάβα, τοματάκι, κορινθιακή σταφίδα, πατάτα και κρασιά από το Αγρίνιο, το Αίγιο, τα Καλάβρυτα, την Νεμέα Κορινθίας, την Αβία και την Στέρνα Μεσσηνίας, την Ζάκρο, τον Κουτσουρά, και τον Μυλοπόταμο Κρήτης, την Νάξο και την Σαντορίνη – παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας από τους συνεταιρισμούς παραγωγής κάθε τόπου.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ με τη δράση της στήριξε με υπερηφάνεια όλα τα μέλη της, δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη της σε όλους τους παραγωγούς και δίνοντας τους την ευκαιρία να αναδείξουν τα προϊόντα τους μέσω της έντυπης και διαδικτυακής καμπάνιας αλλά και μέσω εκδηλώσεων που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε:

(1) Από τη σελίδα των ζωντανών μεταδόσεων στο site του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων
(2) Από τη σελίδα του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο YouTube 

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις  

(Visited 140 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*