Κολοκυθένια Κιμώλου

Newsroom
06/08/2023 22:09
 
 
 

Τι είναι η κολοκυθένια; Μια μυρωδάτη και πεντανόστιμη ομελέτα με τριφτό κολοκύθι, ντομάτα και κάππαρη από την Κίμωλο. Δοκιμάστε την.

Υλικά

Μερίδες: 2

• 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

• 500 γρ. κολοκύθια, χοντροτριμμένα

• 30 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη, καλά στραγγισμένη

• το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

• 1 μεγάλη ντομάτα, χοντροτριμμένη

• 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη

• 60 ml ελαιόλαδο

• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

1. Για να ετοιμάσουμε την κολοκυθένια Κιμώλου, βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 4 – 5 λεπτά να στραγγίξουν από τα υγρά τους.

2. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια ώστε να «στεγνώσουν» όσο περισσότερο γίνεται.

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

4. Λαδώνουμε με 30 ml από το ελαιόλαδο ένα μικρό ταψί, διαμέτρου περίπου 24 εκ.

5. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και το αλεύρι, με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.

6. Προσθέτουμε τα κολοκύθια, την κάππαρη, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

7. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 18 – 20 λεπτά, μέχρι να πήξει η ομελέτα και να ροδίσει στην επιφάνεια.

15′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′

Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food styling: Τίνα Webb

Πηγή: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 3.434 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*