Στιγμές από την κεντρική εκδήλωση των γαστρονομικών γιορτών της ΕΑΣ Νάξου σε ΑΝΤ1 και Alpha

Γιορτή πατάτας
Newsroom
05/09/2023 00:13
 
 
 

 

Νέες αναφορές από τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια στην κεντρική εκδήλωση της 14ης Γιορτής Πατάτας Νάξου και του 5ου Food Experience Graviera Naxos, που διοργάνωσε με επιτυχία η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Ρεπορτάζ της δημοσιογράφου του ΑΝΤ1, Φωτεινής Νάσσου, «έπαιξε» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, περιέχοντας και δηλώσεις του Προέδρου της Ε.Α.Σ., Δημήτρη Καπούνη, ο οποίος τόνισε: «Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε τη γραβιέρα και την πατάτα Νάξου όσο πιο ψηλά μπορούμε. Στοχεύουμε στο να έχουμε περισσότερες εξαγωγές όσον αφορά στη γραβιέρα και περισσότερες πωλήσεις όσον αφορά στην πατάτα».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε, επίσης, στην επίδοση των βραβείων Naxian Excellence Awards by EAS Naxos, τα οποία φέτος απονεμήθηκαν σε μετεωρολόγους ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών ως ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά τους, καθώς η ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες είναι πρωταρχικής σημασίας για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νησιού μας.

Ανάμεσα στους μετεωρολόγους που βραβεύθηκαν ήταν και εκείνος του ΑΝΤ1, ο Τάσος Αρνιακός, ο οποίος δήλωσε: «Είμαι βαθύτατα συγκινημένος που με σκέφτηκαν φέτος και τους ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν. Η Νάξος είναι ένα νησί που υποστηρίζει τον πρωτογενή τομέα όσον αφορά και στην κτηνοτροφία και στη γεωργία, με κυρίαρχα προϊόντα την γραβιέρα, που είναι γνωστή παγκοσμίως και την πατάτα».

Τέλος, στο ρεπορτάζ παρουσιάστηκαν και οι εικαστικές δράσεις που έλαβαν χώρα στην κεντρική εκδήλωση των γιορτών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. Οι καταξιωμένοι εικαστικοί Ματίνα Σταυροπούλου και Νίκος Κανόγλου παρουσίασαν την «Animalia», μία διαμαρτυρία για την εξαφάνιση των ειδών λόγω της κλιματικής κρίσης. «Είναι μία έντονη διαμαρτυρία γεμάτη συμβολισμούς και βιωματικές δράσεις. Η χειρονομία μας περιέχει την ένταση της επαναστατικότητας για τη σωτηρία του πλανήτη», τόνισε στην κάμερα του ΑΝΤ1 η κ. Σταυροπούλου.

Δείτε το απόσπασμα:

Επίσης, η εκπομπή «Alpha Τώρα» του Alpha στάθηκε στη βράβευση του μετεωρολόγου του καναλιού, Γιώργου Τσατραφύλλια, στην κεντρική εκδήλωση των γαστρονομικών γιορτών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, με τους παρουσιαστές, Βίκυ Χαντζή και Σταύρο Μονεμβασιώτη, να τον συγχαίρουν θερμά και να παρουσιάζουν και εικόνες από τη βράβευσή του.

«Κάτι τέτοια γεγονότα σου δίνουν χαρά για τη δουλειά σου. Ήταν μια εξαιρετική τιμή και πρόσκληση από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, ενώ ήταν και μια φοβερή εκδήλωση η γιορτή της πατάτας, αφιερωμένη φέτος στην κλιματική αλλαγή. Τέτοιες εκδηλώσεις και τιμές μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας και να ενημερώνουμε τους αγρότες και τους παραγωγούς που κάνουν τόσο σκληρή και δύσκολη δουλειά. Να πω, ακόμη, πως η Νάξος είναι ένας φοβερός προορισμός!», δήλωσε ο Γ. Τσατραφύλλιας.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 802 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*