Δημήτρης Καπούνης στην ΕΡΤ: Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας της γραβιέρας Νάξου!

Newsroom
19/12/2023 21:19
 
 
 

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, μέσα από την καρδιά του νέου τυροκομείου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δημήτρης Καπούνης, αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία της γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. να βρεθεί πολύ ψηλά σε λίστες του Taste Atlas με τα καλύτερα τυριά του κόσμου.

«Σε ό,τι αφορά την επιτυχία της γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στις λίστες του Taste Atlas οφείλεται στους κτηνοτρόφους μας, στους τυροκόμους μας, στη Διοίκηση της εταιρείας και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τον καθηγητή Γιάννη Πολίτη, που παρακολουθούν εδώ και πέντε χρόνια το τυροκομείο μας. Παράγουμε 1.250 τόνους Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. ετησίως. Το προϊόν ελέγχεται, από το πρώτο έως το τελευταίο στάδιο, πριν φτάσει στον καταναλωτή, από τους κτηνιάτρους και τους ζωοτέχνες καθώς και τα σύγχρονα χημεία και μηχανήματα της Ένωσης. Γι’ αυτό και έχει αυτήν την καταπληκτική γεύση και ποιότητα. Έχει, επίσης, μεγάλη διατροφική αξία, καθώς για να παραχθεί ένα κιλό τυρί χρησιμοποιούμε 11,2 κιλά γάλα», δήλωσε ο Δ. Καπούνης.

Τον λόγο πήρε και ο αντιπρόεδρος της Ε.Α.Σ., Ιάκωβος Βαλέρης, που είπε: «Η γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. εξάγεται σχεδόν σε όλο τον κόσμο, εκτός από τη Ρωσία. Τη στέλνουμε μέχρι την Αυστραλία, σε Κύπρο, Αμερική, Καναδά, σε όλη τη δυτική Ευρώπη. Αλλά, η μεγαλύτερη κατανάλωση είναι εδώ, στην Ελλάδα».

Τέλος, ο Δημήτρης Καπούνης ρωτήθηκε από τους παρουσιαστές της εκπομπής εάν, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, υπάρχει επάρκεια της γραβιέρας του Συνεταιρισμού στα ράφια των σούπερ μάρκετ: «Αυτή τη στιγμή στην αγορά, στην Αθήνα, υπάρχει η γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Σιγά σιγά, οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας προσπαθούν να ξαναμπούν στο επάγγελμα, το οποίο είχαν εγκαταλείψει λόγω ακρίβειας και να ανεβάσουν την παραγωγή γάλακτος. Εμείς, ως Ένωση, τους έχουμε βοηθήσει, έχουμε βάλει πλάτη, τους ξαναβάζουμε στο επάγγελμα, για να έχουμε περισσότερο γάλα και να αυξήσουμε τις ποσότητες της γραβιέρας που παράγουμε. Να μην ξεχάσουμε, ούτε και σε αυτές τις γιορτές, το αρνί και το κατσίκι της Νάξου που θα είναι κι αυτά σύντομα Π.Ο.Π., είναι πεντανόστιμα και δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι!».

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 268 times, 1 visits today)

13 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*