Η γραβιέρα Νάξου κλέβει την παράσταση στη Food Expo – Στο περίπτερο της ΕΑΣ οι «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ

Newsroom
10/03/2024 01:09
 
 
 

 

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, πρώτη μέρας της φετινής Food Expo, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τσελίκας μαζί με τους «Δεκατιανούς» του ΣΚΑΪ επισκέφτηκαν το περίπτερο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην κορυφαία έκθεση τροφίμων και ποτών της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Εκεί τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Καπούνης, ο οποίος με ενθουσιασμό ανακοίνωσε τη δέκατη συνεχόμενη συμμετοχή της Ένωσης στην έκθεση. «Έχουμε φέρει την περίφημη γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. για να τη γευτεί ο κόσμος και τους καλούμε να επισκεφτούν τη Νάξο, να γνωρίσουν την ομορφιά της και να δοκιμάσουν το προϊόν μας στην πηγή του, στο σύγχρονο τυροκομείο μας», δήλωσε ο κ. Καπούνης.

Στο πλαίσιο της εκπομπής, έγινε ερώτηση σχετικά με τις εξαγωγές της γραβιέρας Νάξου στο εξωτερικό. Ο κ. Καπούνης αποκάλυψε το ενδιαφέρον από Ευρωπαίους αγοραστές, αναφέροντας ότι είχαν κανονιστεί ήδη 38 ραντεβού για την πρώτη ημέρα. «Δεν διαθέτουμε τις ποσότητες προϊόντος που θα έπρεπε, αλλά προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα αυτό με κάθε τρόπο. Ήδη πήγαμε στην Ολλανδία να φέρουμε ζώα για να ενισχύσουμε τη ζώνη γάλακτος της Νάξου, ώστε να υπάρχει η γραβιέρα Π.Ο.Π. όχι μόνο στη Νάξο αλλά και στο εξωτερικό» ανέφερε.

Το ρεπορτάζ ολοκληρώθηκε με μια γευστική δοκιμή από δύο τυχερούς επισκέπτες του περιπτέρου της ΕΑΣ, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τη γεύση του τυριού, περιγράφοντάς την ως «όνειρο».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.343 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*