Μεγάλη Δευτέρα με Σπανακόρυζο

Newsroom.
29/04/2024 07:40
 
 
 

Σπανακόρυζο ! από τα πιο υγιεινά φαγητά με χαμηλές θερμίδες! Η συγκεκριμένη συνταγή  θα σου θυμίσει το σπανακόρυζο της γιαγιάς γιατί έχει τα πιο φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά! Σε πολλούς αρέσει με ντομάτα-κοκκινιστό, σε άλλους “λεμονάτο” με μπόλικο πιπέρι, όπως και να το προτιμάς, το σπανακόρυζο πρέπει να υπάρχει στο εβδομαδιαίο διατροφικό σου πρόγραμμα!

Το σπανακόρυζο, το σωστό, το παραδοσιακό σαν της γιαγιάς που είναι μελωμένο αλλά παράλληλα το ρύζι έχει κρατήσει και δεν έχει λιώσει, θα το βρεις σε αυτή την συνταγή. Η πιο εύκολη και παραδοσιακή συνταγή για το Σπανακόρυζο, πάμε να την δούμε μαζί.

Πάμε να δούμε τα υλικά για το σπανακόρυζο!

Υλικά:

  • 600γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 220γρ. ρύζι κίτρινο ή γλασέ
  • 1 πράσο
  • 500γρ. νερό
  • 1 κύβο κοτόπουλο ή λαχανικών
  • 1/2 φινόκιο (προαιρετικά)
  • 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 2 κ.τ.σ μαιντανό
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ντομάτα τριμμένη (προαιρετικά)
  • Φέτα (προαιρετικά)

Η συνταγή:

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και κόβουμε σε φέτες το ξερό κρεμμύδι και το πράσο και ξεκινάμε να σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε αν θέλουμε και το φινόκιο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
    Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι (που έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά) σε δόσεις μέχρι να το βάλουμε όλο, κρατάμε λίγο για να ρίξουμε στο τέλος του μαγειρέματος.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, σβήνουμε με τον χυμό απ’ το ένα λεμόνι.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τον κύβο και το νερό για το σπανακόρυζο.
  • Σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
  • Κλείνουμε τη φωτιά αφού έχουμε δοκιμάσει το ρύζι και είναι σχεδόν έτοιμο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι φρέσκο, άνηθο, μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, τον χυμό απ’ το δεύτερο λεμόνι και το ξύσμα.
  • Σκεπάστε πάλι με το καπάκι και αφήστε για 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά.
  • Σερβίρεται με φέτα αν θέλετε που μπορείτε να τη χοντροσπάσετε μέσα.
  • Αν θέλετε να προσθέσετε την ντομάτα βάλτε τη μετά το σπανάκι και το σπανακόρυζο σας είναι έτοιμο!!

Πάμε να δούμε μαζί όλα τα βήματα για να πετύχεις την συνταγή για το σπανακόρυζο και να ενθουσιάσεις την οικογένεια σου. Θυμήσου ότι η συγκεκριμένη συνταγή για το σπανακόρυζο γίνεται μπαμ μπαμ καθώς μέσα σε 30 λεπτά την έχεις έτοιμη.

Πηγή: https://petros-syrigos.com/

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 113 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*