Αμυγδαλωτά Μυκόνου – Παραδοσιακή συνταγή

Newsroom.
08/05/2024 06:55
 
 
 

Η Μύκονος, το νησί με τους εμβληματικούς ανεμόμυλους είναι γνωστό ως επί το πλείστον για τον λαμπερό και ξέφρενο τρόπο ζωής του και όχι για τη γαστρονομική του κληρονομιά. Αυτό το μικρό νησί των Κυκλάδων ήταν η μποέμ Μέκκα της δεκαετίας του ’50, και τώρα έγινε συνώνυμο του πάρτι.

Ωστόσο, αν δείτε λίγο κάτω από την επιφάνεια, θα διαπιστώσετε ότι, ανεξάρτητα από τους χιλιάδες ανθρώπους που επισκέπτονται το νησί τους κάθε χρόνο, οι Μυκονιάτες διατηρούν τη μαγειρική τους κληρονομιά πολύ ζωντανή. Εκτός από τις υπέροχες παραλίες και την ξέφρενη ​​νυχτερινή ζωή, υπάρχουν υπέροχες χαρές για να ανακαλύψετε.

Οι ανεμόμυλοι αλέθουν το κριθάρι σε αλεύρι για αιώνες. Παραδοσιακά αρτοποιεία είναι ακόμα ανοιχτά στη Μύκονο. Ανάμεσα σε όλα τα υπέροχα φρεσκοψημένα ψωμιά, θα παρατηρήσετε τις μεγάλες φρυγανιές σε σχήμα βάρκας. Το στέγνωμα των φρυγανιών κριθαριού είναι ένας από τους παλαιότερους τρόπους για τη διατήρησή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προφανώς, δεν μπορείτε να τα φάτε σκληρά και στεγνά όπως είναι, αλλά θα τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε το βασικό στρώμα για ένα εξαιρετικό πιάτο της Μυκόνου, γνωστό ως Μόστρα. Η Μόστρα, όπως και το κρητικό ντάκο, είναι ένα γρήγορο πιάτο με φρέσκια ντομάτα και μια ποικιλία από το τοπικό κοφτερό τυρί Κοπανιστή. Η Κοπανιστή, ένα τυρί συνώνυμο με τα νησιά των Κυκλάδων, είναι πικάντικο και αλμυρό και πηγαίνει επίσης με το ψευδώνυμο της ελληνικής ροκφορρ καθώς η διαδικασία παραγωγής είναι πολύ παρόμοια. Η κοπανιστή από τη Μύκονο φυσικά είναι πιο διάσημη. Υπάρχει επίσης το Λούζα, ένα αλλαντικά χοιρινού κρέατος με αλμυρά και μπαχάρι, ένα άλλο εξαιρετικό συνοδευτικό του κρασιού σας.

Εκτός από όλες τις νόστιμες αλμυρές λιχουδιές, υπάρχει ένα γλυκό που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε.

Στα αρτοποιεία ή στα ζαχαροπλαστεία θα βρείτε μικρές μπάλες σε σχήμα δακρύων που πασπαλίζονται με ζάχαρη άχνη. Αυτά τα πολύ μαλακά μπισκότα ονομάζονται Αμυγδαλωτά, που σημαίνει μαλακά μπισκότα αμυγδάλου. Τα Αμυγδαλωτά είναι τόσο εύκολο να παρασκευαστούν, είναι νόστιμα ελαφρά ψημένη πάστα αμυγδάλου αρωματισμένη με ανθόνερο.

Αμυγδαλωτά Μυκόνου | Πώς να τα μαγειρέψετε
Συστατικά
400γρ. Αμύγδαλα
100γρ. ζάχαρη
2 ασπράδια αυγών
50 ml Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Πώς να προετοιμάσετε την αμυγδαλωτά

– Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, αλέστε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη έως ότου η υφή τους μοιάζει με μια λεπτή σκόνη. Είναι καλύτερο να τα αλέσετε σε μικρές ποσότητες.
– Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
– Προσθέστε τη μαρέγκα στα αμύγδαλα σε σκόνη και τη ζάχαρη και ανακατέψτε απαλά για επεξεργασία.
– Φτιάξτε μικρές μπάλες σε σχήμα αμυγδάλου με τα χέρια σας και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί.
– Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 120 ° C.
– Μόλις βγουν από το φούρνο, τα πασπαλίζουμε με ανθόνερο και αφήνουμε την αμυγδαλωτά να κρυώσουν.
– Μόλις είναι σε θερμοκρασία δωματίου, επικαλύψτε με τη ζάχαρη άχνη.

Πηγή: greekflavours.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*