Δείτε τον τρόπο να φτιάξετε ρεβίθια χωρίς να τα μουλιάσετε! Μαγειρέψτε τα στη χύτρα ταχύτητας εύκολα και γρήγορα!
Υλικά
500 γρ. ρεβίθια, χοντρά
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κύμινο
2,5 λίτρα νερό, βραστό
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
– Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
– Χοντροκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στη χύτρα.
– Προσθέτουμε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου και τα φύλλα δάφνης, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
– Κόβουμε το καρότο σε μισοφέγγαρα και τα ρίχνουμε στη χύτρα.
– Προσθέτουμε το θυμάρι, τα ρεβίθια, το κύμινο, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
– Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της, γυρνάμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 3 και περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να εμφανιστεί η κίτρινη ένδειξη.
– Χαμηλώνουμε τη φωτιά, περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα, και από τη στιγμή που θα εμφανιστεί η πράσινη ένδειξη βράζουμε για 1 ώρα.
– Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά, αποσυμπιέζουμε με προσοχή και ανοίγουμε το καπάκι.
– Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
– Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.
Αν θέλουμε να γίνουν χυλωμένα τα ρεβίθια, αφού βράσουν, ρίχνουμε 2 φορές με μια βαθιά κουτάλα από το μείγμα της χύτρας σε έναν πολυκόφτη. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να πολτοποιηθεί και να γίνει πουρές, μεταφέρουμε το μείγμα ξανά στη χύτρα, και ανακατεύουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις