Συνολικά βραβεύτηκαν 85 εστιατόρια τα 25 από τα οποία στις Κυκλάδες
Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονεμήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου στο «Makedonia Palace» της Θεσσαλονίκης σε μια τελετή μέσα από την οποία το «αθηνόραμα» έδωσε το έναυσμα για την αναγκαία ανανέωση της εθνικής μας γαστρονομίας, προτρέποντας τους εστιάτορες και τους σεφ να ερευνήσουν, να μελετήσουν και να εξελίξουν τις τοπικές μας κουζίνες, αναδεικνύοντας τους γαστρονομικούς θησαυρούς που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.
Η δημιουργική ψαροφαγική κουζίνα του πειραιώτικου «Varoulko Seaside» έφερε τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου για ακόμη μία φορά στην κορυφή των εστιατορίων ελληνικής κουζίνας. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το «Selene» της Σαντορίνης, υπό την καθοδήγηση του Έκτορα Μποτρίνι.
Συνολικά 85 εστιατόρια βραβεύτηκαν στην τελετή που έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο «Makedonia Palace», με τις Κυκλάδες να συγκεντρώνουν τις περισσότερες διακρίσεις, έχοντας για φέτος 25 βραβευμένα εστιατόρια.
Από τα Δωδεκάνησα διακρίθηκαν 7 εστιατόρια.
Με αφορμή την απονομή των «Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024» σε εστιατόρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα:
Τα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024», απονεμήθηκαν, χθες, στη Θεσσαλονίκη, σε 85 εστιατόρια της χώρας, με τα 32 από αυτά να βρίσκονται στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
Περηφάνια για τα βραβεία σε:
Noble Gourmet – Ρόδος
Μαυρίκος – Ρόδος
Παράγκα – Ρόδος
Broadway – Κως
Μylos – Λέρος
Ηellas – Ρόδος
Ταβέρνα Ηλίας – Ρόδος
Selene – Σαντορίνη
Grandma’s – Ιος
Petra – Σαντορίνη
Ches – Ιος
Varoulko – Σαντορίνη
Kensho Ornos – Μύκονος
Μαραθιά – Τήνος
Vassilenas Blue – Αντίπαρος
Εfisia – Μύκονος
Ηλιοβασίλεμα – Σύρος
Iθακα – Ιος
Cantina – Σίφνος
Qhera – Σαντορίνη
Lady Finger – Μύκονος
Μario – Πάρος
Black Rock – Σαντορίνη
Bostani – Σίφνος
Νοema – Μύκονος
Panigyri – Σαντορίνη
Rada – Πάρος
FlyAway -Σαντορίνη
Araklia – Ηρακλειά
Ηταν ένα μικρό καράβι – Τήνος
Θαλασσάκι – Τήνος
Noa – Μύκονος
Είμαστε περήφανοι για την εξαιρετική παρουσία για μια ακόμη φορά, μια ακόμη χρονιά, της γαστρονομίας των νησιών μας και της αναγνώρισης της δουλειάς των ανθρώπων της εστίασης, αλλά και της παραγωγής, των νησιών μας.
Συγχαρητήρια στο “Αθηνόραμα” που με συνέπεια και αφοσίωση αναδεικνύει τον εξαιρετικό πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας εδω και δεκαετίες.
Ειδική βράβευση έλαβε ο Ροδίτης chef Γιώργος Τρουμούχης για την προσφορά του και όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν οτι πρόκειται για πραγματικό “δάσκαλο”.
Απο πλευράς μας, η δέσμευση της στήριξης αυτού του μεγάλου αγώνα διατήρησης ταυτότητας, παράδοσης και προσωπικότητας, είναι πιο ισχυρή από ποτέ.
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
One Comment