Συνταγή για Ηπειρώτικο Μουσακά

Newsroom.
19/05/2024 06:45
 
 
 

Δεν θα τον βρείτε εύκολα, είναι από ένα παλιό βιβλίο, γι αυτό αν την θέλετε την συνταγή να την αποθηκεύσετε!

Υλικά:
300 γρ. χυλοπίτες μακριές
1/2 κιλό κιμά
3-4 ντομάτες
500 γρ στραγγιστό γιαούρτι
700 γρ πράσα ψιλοκομμένα
βούτυρο 1 κ.σ.
λάδι 1 φλ. τσ.
3 αυγά
αλάτι-πιπέρι-δυόσμο
κόκκινο γλυκό πιπέρι 1κ.γλ
σκόρδο
τριμμένο κασέρι ή φέτα

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τις χυλοπίτες, στρώνουμε τις μισές στο πυρέξ που έχουμε λαδώσει.
2. Σε μια κατσαρολίτσα, βάζουμε λίγο λάδι και μαραίνουμε τα πράσα, προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν.
3. Σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε τον κιμά. Λάδι, βάζουμε τον κιμά να ξεσβολιάσει και προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, δυόσμο. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο νερό και βράζουμε καλά. Βγάζουμε από την φωτιά.
4. Σε ένα μπωλ βάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο και το κόκκινο γλυκό πιπέρι.
5. Στο πυρέξ που έχουμε βάλει τις χυλοπίτες, από πάνω βάζουμε τα πράσα, μετά το γιαούρτι, μετά τον κιμά, μετά τις υπόλοιπες χυλοπίτες.
6. Χτυπάμε τα αυγά και έχουμε ζεστάνει, σχεδόν κάψει το βούτυρο και όλα μαζί τα ρίχνουμε στις χυλοπίτες.
7. Τριμμένο κασέρι ή φέτα.
8. Ψήνουμε στους 180 για 50-60′.

Πηγή: secretkitchenandtravel.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.899 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*