Καπονάτα με μελιτζάνες! Εσύ ξέρεις τι είναι η Καπονάτα; Η καπονάτα (caponata) είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που προέρχεται από τη Σικελία.
Πρόκειται για ένα είδος λαχανικού μείγματος που βασίζεται κυρίως σε μελιτζάνα και περιλαμβάνει διάφορα άλλα λαχανικά όπως ντομάτες, κρεμμύδια, σέλινο και πράσινες ελιές. Συχνά εμπλουτίζεται με κάπαρη και, σε ορισμένες συνταγές, με σταφίδες και κουκουνάρια.
Υλικά:
500 γρ πέννες
3 μελιτζάνες σε κομματάκια
2 κλ.σέλερυ
1 λευκό κρεμμύδι
400 γρ Κον κασέ ή φρέσκια τομάτα
2 κ.τ.σ κουκουνάρι
2 κ.τ.σ σταφίδες ξανθές
2 κ.τ.σ κάπαρη
100 γρ ελιές
100 ml ξύδι
50 γρ ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Φρέσκο βασιλικο
Εκτέλεση:
Πάμε να δούμε πως θα κάνεις την ωραιότερη καπονάτα που έχεις φτιάξει ποτέ! Μια δροσερή μακαρονάδα με λαχανικά, έχοντας ως βάση την μελιτζάνα που θα απογειώσει την μακαρονάδα σου! Πάμε λοιπόν, βήμα προς βήμα να δούμε πως θα κάνεις την ωραιότερη caponata!
Κόβουμε καρεδακι τις μελιτζάνες,τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Σε ένα αλλο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σελερυ ψιλοκομμένα και σοτάρουμε, προσθέτουμε την τομάτα.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ξύδι και την ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, την ψιλοκομμένη κάπαρη και τις ελιές.
Αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσει και προσθέτουμε τις μελιτζάνες.
Ανακατεύουμε.
Τρώγεται και έτσι ως σαλάτα .
Στη συνέχεια βράζουμε τα ζυμαρικα μας και ανακατεύουμε και προσθέτουμε φρέσκο βασιλικό.
Πηγή: petros-syrigos.com
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις