Ο Καλόγερος της Νάξου (μελιτζάνες με κρέας)

Newsroom.
10/06/2024 06:42
 
 
 

O Καλόγερος Νάξου είναι ένα υπέροχο παραδοσιακό φαγητό, μια ναξιώτικη εκδοχή που παντρεύει τις μελιτζάνες ιμάμ με τα παπουτσάκια και το κοκκινιστό μοσχάρι με τα ακαταμάχητα ελληνικά τυριά.

Ο καλοκαιρινός καλόγερος είναι από τα πιο φημισμένα πιάτα της Νάξου και θα κάνει το τραπέζι σας ξεχωριστό και ακαταμάχητο. Ένα από τα πιάτα που συναντάμε συχνά στις ταβέρνες,

Υλικά:
4 φέτες μοσχαράκι, κατά προτίμηση φιλέτο, μαγειρεμένο κοκκινιστό
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες κατά μήκος στη μέση
4 φέτες τυρί φέτα ή ξινομυζήθρα
½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
4 φέτες ντομάτα
4 φέτες κίτρινο τυρί, κατά προτίμηση γραβιέρα
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
Αρχικά χαράζετε τις μελιτζάνες από την κομμένη πλευρά και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετείτε σε ταψάκι με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Έπειτα τοποθετείτε πάνω σε κάθε «μισό» μελιτζάνας μία φέτα μοσχαράκι με λίγη από τη σάλτσα του (είδαμε πως το μαγειρεύουμε στην χθεσινή συνταγή που είναι εδώ), μία φέτα λευκό τυρί, μία φέτα ντομάτα, μία φέτα κίτρινο τυρί και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα.
Τέλος, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, αντιστάσεις, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι.

Πηγή: secretkitchenandtravel.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 293 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*