Ονειρικό Σταφιδόψωμο Φόρμας – Αφράτο σαν Βαμβάκι (video)

Newsroom.
21/06/2024 06:45
 
 
 

Ψάχνετε για ένα νόστιμο και εύκολο ψωμί που να είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο; Το Σταφιδόψωμο Φόρμας είναι η τέλεια λύση!

Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση του σπιτικού ψωμιού με την γλυκιά νοστιμιά των σταφίδων. Το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο, υγρό ψωμί που θα λατρέψετε εσείς και η οικογένειά σας.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά:
250 γρ Γάλα πλήρες χλιαρό
50 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
8 γρ Μαγιά Ξηρή
350 γρ Αλεύρι τσουρέκι ή για ψωμί
50 γρ Μέλι
20 γρ Γάλα σε σκόνη
1 βανίλια
Λίγο αλάτι
35 γρ Ηλιέλαιο
150 γρ Σταφίδες ξανθές και μαύρες
2 γρ Κανέλα Σκόνη και 2 γρ Γαρύφαλλο Σκόνη

Για επάλειψη
Λίγο Γάλα όπου έχουμε διαλύσει λίγο Μέλι

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα τη ζάχαρη και την ξηρή μαγιά και τα ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά.

Συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι το γάλα σε σκόνη το μέλι τη βανίλια και λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε μία σπάτουλα.

Σ αυτό το σημείο θα δείτε ότι η ζύμη μας κολλάει αρκετά μη σας ανησυχήσει συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.

Όταν η ζύμη για το σταφιδόψωμο είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας έχοντας ρίξει λίγο αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να μην κολλάει καθόλου στα χέρια μας προσοχή όχι να στεγνώσουμε το ζυμάρι μας.

Τέλος βάζουμε το ζυμάρι μας σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ το σκεπάζουμε με μεμβράνη το βάζουμε σε ζεστό περιβάλλον να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μιάμιση με δύο ώρες.

Έπειτα μεταφέρουμε την ζύμη στον πάγκο εργασίας και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγουμε σε μακρόστενη μορφή έτσι όπως θα δείτε στο βίντεο.

Αφού έχουμε ανοίξει το ζυμάρι μας βάζουμε σε όλη την επιφάνεια του τις σταφίδες μαζί με την κανέλα και το γαρύφαλλο απλώνομαι ομοιόμορφα της σταφίδες.

Επάνω στη ζύμη πατάμε με τον πλάστη ώστε να βυθιστούν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια διπλώνουμε περίπου σε φάκελο.

Όταν έχουμε διπλώσει τη ζύμη για το σταφιδόψωμο την ανοίγουμε ξανά με τη βοήθεια του πλάστη σε μακρόστενο ζυμάρι και ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό όπως θα δείτε στο βίντεο.

Παίρνουμε το σταφιδόψωμο το τοποθετούμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα για ψωμί του τοστ ή αν δεν έχετε σε μία φόρμα του κέικ με διαστάσεις 20 * 10 θα σκεπάζουμε μεμβράνη και την αφήνουμε στις ζεστό περιβάλλον να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.

Έτοιμο για ψήσιμο το σταφιδόψωμο έχουμε προθερμαίνει το φούρνο στις 175 βαθμούς και αλείφουμε όλη την επιφάνεια του με λίγο γάλα στο οποίο μέσα έχουμε διαλύσει μέλι και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά.

Έτοιμο ψημένο το σταφιδόψωμο μας τα αρώματα του περιττό να σας πω είναι εκπληκτικά έτσι όπως είναι ζεστό το αλείφουμε πάλι με το γάλα και το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Καλή Όρεξη!!

(Visited 78 times, 1 visits today)

3 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*