Τα μπιφτέκι από ρεβύθια είναι καλή πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας και σύνθετων υδατανθράκων, ενώ παράλληλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη.
Μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα μπιφτέκια είτε μαζί με ρύζι, με γιαούρτι και σαλάτα μαρούλι, είτε να τα κάνετε burgers!
Υλικά για 6 μερίδες:
500 γραμ. ρεβίθια μέτρια βρασμένα
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
2 ντομάτες
4 καρότα
3 κολοκύθια
1 μάτσο μαϊντανό
1 γεμάτη χούφτα δυόσμο
2 αυγά ( αν έχετε πρόβλημα με το αυγό, αντικαταστήσετε τα 2 αυγά με 1 τριμμένο μήλο, κανείς δεν θα το καταλάβει)
10 κουτ. σούπας βρώμη
Αλάτι – πιπέρι
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά προαιρετικά
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 κουτ. σούπας άνηθο
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ανακατεύω όλα τα υλικά στο μουλτι.
Κάνω ένα ζύμωμα με το χέρι, να πάρει σχήμα.
Βάζω το μείγμα σε μπωλ, σκεπασμένο, στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Μπορούμε και από την προηγούμενη μέρα, αν δούμε υγρά στην ζύμη μετά από ώρες, προσθέτουμε ελάχιστη βρώμη ή σιμιγδάλι.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ρηχό ταψί, πλάθουμε σε μέγεθος μπιφτεκιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° αέρα για 40′.
Καλή Όρεξη!!
Πηγή: secretkitchenandtravel.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις