Κολοκυθοανθοί ή κολοκυθολούλουδα είναι μια καλοκαιρινή λιχουδιά που την συναντάμε σε αρκετές περιοχές αλλά εμείς σήμερα θα δούμε την εκδοχή της Λέσβου! Οπότε κολοκυθολούλουδα γεμιστά με λαδοτύρι και διάφορα άλλα τυριά και μυρωδικά.
Υλικά:
25 κολοκυθοανθοί (κολοκυθολούλουδα)
1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα τριμμένη
μισό φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι
μισό φλιτζάνι τσαγιού μυζήθρα τριμμένη
2 κουταλιές σούπας δυόσμο
λεπτά κομμάτια από λαδοτύρι
αλάτι, πιπέρι
Για κουρκούτι
μισό φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι νερό
1 αυγό
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Φτιάχνουμε το κουρκούτι. Έχουμε ήδη καθαρίσει, πλύνει και στραγγίξει τους κολοκυθοανθούς. Γεμίζουμε τον καθένα χωριστά και αφού τον βουτήξουμε μέσα στο κουρκούτι τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Καλή Όρεξη!!
Πηγή: secretkitchenandtravel.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
(Visited 65 times, 1 visits today)