Σουβλάκια κοτόπουλου με λαχανικά (μαριναρισμένα)

Newsroom.
27/08/2024 07:36
 
 
 

Μια πολύ ωραία συνταγή, χαμηλών λιπαρών, χαμηλών θερμίδων, νοστιμότατη και υγιεινή!

Υλικά:

Για τη μαρινάδα
1 1/2 κουταλιές της σούπας σκόρδο πολτό (σας δείξαμε σπιτικό)
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​ξύσμα λεμονιού
4 κουταλιές χυμό λεμονιού φρεσκοστυμμένο
1/2 φλιτζάνι μείγμα βασιλικού, δεντρολιβάνου και ρίγανης
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Για τα σουβλάκια
2 μεσαία κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες 1/2 εκ.
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια
1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια “τετράγωνα”
1 1/4 κιλά στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα χωρίς κόκαλα κομμένα σε κύβους μεγάλους

Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε σκόρδο, ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού, βότανα, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Τοποθετήστε κομμένα λαχανικά σε μια σακούλα τροφίμων με κλείσιμο “zip” και προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας από την μαρινάδα με βότανα.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ξεχωριστή σακούλα και προσθέστε το υπόλοιπο μαρινάρισμα
Αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά και έως 4-6 ώρες.
Προθερμάνετε τον φούρνο σε μέτρια φωτιά, 180 βαθμούς
Περάστε τα σουβλάκια εναλλάξ με κρέας και λαχανικά. Πασπαλίστε ελαφρά με αλάτι και πιπέρι.
Ψήστε στη σχάρα (ή σε σκεύος με σχάρα) στο γκριλ για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε.
Συνεχίστε και γυρίζετε όταν χρειάζεται, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά.
(αν θέλετε δεν χρησιμοποιείτε γκριλ και τοποθετείτε πιο χαμηλά, για 20′ σκεπάστε το σκεύος με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, μετά ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα 20′ )

Καλή Όρεξη!!
Πηγή: secretkitchenandtravel.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 47 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*