Ένας τρόπος για να φάνε μικροί με μεγάλοι τα ρεβίθια. Σήμερα επιλέξαμε να τα «τηγανίσουμε» στον airfryer ως πιο υγιεινή επιλογή.
Υλικά:
*570 γρ. βρασμένα ρεβίθια
*1 κρεμμύδι
*2 σκελίδες σκόρδο
*1 χούφτα μαϊντανός
*1 χούφτα άνηθος
*2 κρεμμυδάκια φρέσκα
*90 γρ. ελαιόλαδο
*60 γρ. νερό
*40 γρ. αλεύρι
*κύμινο
*αλάτι
*πάπρικα
Εκτέλεση:
Βάζω στον πολυκόφτη τα κρεμμύδια, το σκόρδο ,τον μαϊντανό και τον άνηθο και μπλεντάρω.
Αδειάζω σε ένα μεγάλο μπολ και στην συνέχεια αδειάζω στον πολυκόφτη τα ρεβίθια.
Αφού τα αλέσω ,τα αδειάζω και αυτά στο μπολ και έπειτα, προσθέτω το ελαιόλαδο, το νερό ,το αλεύρι και τα μπαχαρικά μου.
Βάζω ελάχιστο ελαιόλαδο στα χέρια μου για να πλάσω τους κεφτέδες μου και ψήνω στο airfryer στους 200 ° 20′ (10′ απ’ την κάθε πλευρά).
Άλλοτε τους συνοδεύω με γουακαμόλε ή τις φορές που δεν έχω αβοκάντο όπως σήμερα, με μια απλή σος γιαουρτιού.
Καλή Όρεξη!!
Πηγή: supermumoftwinboys.blogspot.com
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις