Πίτα – κέικ με φρέσκα σύκα

Newsroom.
29/08/2024 08:13
 
 
 

Ένα μοναδικό κέικ – πίτα που θα πρέπει να το δοκιμάσετε τώρα το καλοκαίρι με ώριμα γλυκά σύκα.

Υλικά:
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας (6 φύλλα) ξερά (αν θέλετε τα ξεραίνετε στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία)
100 γρ γιαούρτι 2%
3 αυγα
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ
10 σύκα ώριμα κομμένα στη μέση
Βούτυρο και αλεύρι για το ταψί

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα.
Ξεραίνουμε τα φύλλα και τα σπάμε σε κομματάκια

Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα ρίχνουμε τα φύλλα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμενο και αλευρωμένο ταψάκι για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180°C, αντιστάσεις πάνω κατω.

Καλή Όρεξη!!!

Πηγή: secretkitchenandtravel.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.198 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*