Καλή σχολική χρονιά με σπιτικά δημητριακά για το πρωινό των μικρών και μεγάλων φίλων μας.
Αν τα δημητριακά αποτελούν έτσι κι αλλιώς τη βάση του πρωινού σας, και θέλετε κάτι πιο σπιτικό από τα κλασσικά τυποποιημένα δημητριακά του super market τότε η παρακάτω συνταγή για να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, με τα πιο αγνά υλικά, θα σας ενθουσιάσει!
Δημητριακά με 479 Θερμίδες (kcal)/100γρ και 12 Σάκχαρα (g)/100γρ
Υλικά:
30 γρ. γάλα πλήρες
1 αυγό, μέτριο
60 γρ. σιρόπι αγαύης (Μέλι ή 75 γρ ζάχαρη)
80 γρ. φιστικοβούτυρο
1 βανιλίνη
200 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
30 γρ. κακάο
1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα το γάλα, το αυγό, το σιρόπι αγαύης, το φιστικοβούτυρο και τη βανίλια.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την αμυγδαλόψιχα με το κακάο και το αλάτι.
Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
Με το που ομογενοποιηθεί το μείγμα αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και αρχίζουμε να πλάθουμε μικρά μπαλάκια σαν στραγάλια.
Απλώνουμε τα μπαλάκια σε ταψιά με λαδόκολλα αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί και ρολάρουμε τα μπαλάκια να αναποδογυρίσουν. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και αφαιρούμε από τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Μπορούμε να σερβίρουμε με ό,τι γάλα θέλουμε. Εναλλακτικά βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα αμυγδάλου με τους σπόρους chia και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μοιράζουμε σε 4 μπολάκια και βάζουμε για 20-30 λεπτά στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με τα δημητριακά.
Μικρά Μυστικά:
Μπορείτε να τα δοκιμάσετε με γάλα χαμηλό σε λιπαρά.
Διατηρούνται για 5 ημέρες, σε θερμοκρασία δωματίου, σε ένα μπολ καλά κλεισμένο.
Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το σιρόπι αγαύης με μέλι, ζάχαρη ή maple syrop.
Για 1/4 του φλυτζανιού σιρόπι αγαύης, είναι 3/8 του φλυτζανιού ζάχαρη, θα πρέπει να αυξήσετε τα υγρά της συνταγής, να μειώσετε τον χρόνο ψησίματος και να αυξήσετε την θερμοκρασία.
Πηγή: akispetretzikis.com
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις