Aμυγδαλωτά λουλουδάκια της Λέσβου

Newsroom.
17/09/2024 06:48
 
 
 

 

Τα αμυγδαλωτά της Λέσβου θεωρούνται από τα καλύτερα της χώρας. Χειροποίητα , ολόλευκα και πολύ απλά, οι νοικοκυρές φτιάχνουν με την αμυγδαλόπαστα υπέροχα σχήματα που θα ζήλευαν και οι πιο ταλαντούχοι καλλιτέχνες. Αυτά τα μικρά κομψοτεχνήματα τα προσφέρουμε σε αρραβώνες κυρίως αλλά και σε γάμους και βαφτίσεις.

Υλικά:
1 κιλό αμύγδαλα
800 γρ. ζάχαρη ( 3 ποτήρια)
λίγη άχνη για πασπάλισμα
2 κουτ. σούπας ροδόσταμο
1,5 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:
Παίρνουμε τα αμύγδαλα, τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 5 περίπου λεπτά (ζεμάτισμα). Αφού κρυώσουν λίγο τα ξεφλουδίζουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί για 2 μέρες και πάλι τα αλέθουμε στο μπλέντερ.

Για το σιρόπι:
Βράζουμε καλά σε κατσαρόλα τα 3 ποτήρια ζάχαρη με το νερό μέχρι να δέσει. Όταν το σιρόπι μας πέφτει από το κουτάλι κόμπος-κόμπος είναι έτοιμο. Το κατεβάζουμε από την φωτιά ,( κρατάμε ένα φλυτζάνι του καφέ στην άκρη) .
Ρίχνουμε το αμύγδαλο στο σιρόπι , χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Προσθέτουμε το ροδόσταμα κλείνουμε την φωτιά , σκεπάζουμε με πετσέτα την κατσαρόλα και με το καπάκι της και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

Πάνω στο σανίδι που θα δουλέψουμε , ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και πλάθουμε σχέδια σαν να πλάθουμε πλαστελίνη. Προσπαθούμε να μην αργήσουμε πολύ στο πλάσιμο ώστε να μην σφίξει η αμυγδαλόπαστά μας , αν σε περίπτωση σφίξει το μείγμα μας προσθέτουμε το φλιτζανάκι από το σιρόπι που κρατήσαμε στην άκρη.

Στο τέλος εάν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη!!

Πηγή: FACEBOOK -ΛΕΣΒΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 161 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*