Τα Ντουρτουλέτια ουσιαστικά είναι νηστίσιμα “μελιτίνια”, δηλαδή καλαθάκια όπως τα μελιτίνια, που αντί για γέμιση μυζήθρας περιέχουν αμύγδαλο με μέλι.
Υλικά:
για τη ζύμη:
1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
χλιαρό νερό όσο πάρει
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
για τη γέμιση:
1 κουτί μέλι
1 κιλό αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο
Εκτέλεση:
Τα βάζουμε για λίγο στο φούρνο να στεγνώσουν την υγρασία τους και να γίνουν λίγο τραγανά δεν τα αφήνουμε να καούν, απλά να στεγνώσουν.
Περνούμε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το μέλι και ρίχνουμε σιγα σιγά τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα στην συνέχεια την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο μέλι ανακατεύοντας.
Κατόπιν σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης και μόλις την ετοιμάσουμε, την πλάθουμε και την ανοίγουμε σε ελαφρώς χοντρά φύλλα. Με ένα πιατάκι φλιτζανιού κόβουμε δίσκους ακριβώς όπως με τα μελιτίνια και τον κάθε δίσκο τον τσιμπάμε γύρω-γύρω με το δάχτυλο χωρίς οδοντογλυφίδα με αραιά και χοντρά τσιμπήματα (περίπου 5-7 τσιμπήματα). Τα βάζουμε στο φούρνο έτσι όπως είναι χωρίς τη γέμιση για να ψηθούν τα “καλαθάκια” και όταν ψηθούν τα βγάζουμε, τα γεμίζουμε από μια κουταλιά γέμισης και τα σερβίρουμε.
Πηγή: secretkitchenandtravel.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις