Ανάμεσα στους ψευτοκεφτέδες, αυτοί του κρεμμυδιού είναι παντός καιρού και γίνονται με υλικά που συνήθως υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Στην Πάρο, ο μαϊντανός και ο δυόσμος χρησιμοποιούνται χονδροκομμένοι και στο μείγμα μερικά κρεμμύδια είναι κομμένα σε μεγαλύτερα κομμάτια για να τα «βρίσκεις».
Υλικά:
1 κιλό κρεμμύδια
250 γρ. αλεύρι
2-3 αυγά
3 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε στον χονδρό τρίφτη. Προσθέτουμε το αλεύρι, καλά κοσκινισμένο, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυριστικά και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, φροντίζοντας να μη ρίξουμε πολλές ταυτόχρονα για να μην πέσει η θερμοκρασία του ελαιολάδου και να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
Μικρά Μυστικά:
Στα μυρωδικά ο αυτοσχεδιασμός ταιριάζει σε αυτή τη συνταγή, αφού της πάνε όλα. Βασιλικός ή άνηθος με τη βοήθεια ρίγανης ή θυμαριού θα κάνει ακόμη πιο αρωματικό το αποτέλεσμα. Λίγο τριμμένο Κεφαλοτύρι στο μείγμα σπάει τη γλύκα του κρεμμυδιού.
Καλή Όρεξη!!!
Πηγή: https://www.travel.gr/food_and_drink/ta-topika-piata-tis-paroy/