Νηστίσιμος, παραδοσιακός ζαχαρομπακλαβάς Πάρου

Newsroom.
04/10/2024 06:54
 
 
 

Ο ζαχαρομπακλαβάς Πάρου είναι μια υπέροχη, γλυκιά και γρήγορη συνταγή, που θα την απολαύσετε στο έπακρο! Ο Ζαχαρομπακλαβά είναι ένα είδος αμυγδαλωτού, που στο σχήμα θυμίζει λουκούμι παραλληλόγραμμο.

Υλικά:
200 γρ αμύγδαλο άσπρο
200 γρ καρύδια
350 γρ μέλι
150 γρ ζάχαρη
150 γρ νερό
4 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ κοφτή κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο (στη μύτη του κουταλιού)
ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
1/2 φλ. ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή κόντιτα (προαιρετικά)
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Καλύπτουμε το ταψάκι με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Στο multi ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και το καρύδι (αρκετά ψιλοκομμένα όχι όμως σκόνη) και ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το γλυκό πορτοκαλιού
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνουμε το μέλι και σε μέτρια φωτιά περιμένουμε να ρευστοποιηθεί . Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι περίπου 3-4 λεπτά. Το σιροπάκι μας θα κάνει χοντρές φουσκάλες
Προσθέτουμε τα υλικά με το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο, το καρύδι, τα κανελογαρύφαλλα, το ξύσμα και το φρούτο. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα μας
Ρίχνουμε το γλυκό στο ταψί καυτό, απλώνουμε αρχικά με μια κουτάλα και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη. Πατάμε με το χέρι μας, μέχρι να απλωθεί το μείγμα ομοιόμορφα
Αφήνουμε τουλάχιστον για ένα βράδυ να κρυώσει καλά και να σταθεί και κόβουμε σε κομμάτια
Μπορούμε να το φυλάξουμε σε κουτάκι καλά κλεισμένο για αρκετές μέρες
Καλή σας όρεξη!

Πηγή: restarttourism.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 139 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*