Μουστοκούλουρα με πετιμέζι και το μυστικό για να γίνουν μαλακά

Newsroom.
11/10/2024 06:57
 
 
 

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα αφράτα ζεστά μουστοκούλουρα με φρέσκο πετιμέζι που όταν τα ψήνεις μυρίζει όλο το σπίτι φθινόπωρο.

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κούπα του τσαγιού σπορέλαιο (ή 3/4 της κούπας ελαιόλαδο)
1 κούπα του τσαγιού πετιμέζι
1/2 κούπα του τσαγιού νερό
1/2 κούπα του τσαγιού πορτοκαλάδα
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αμμωνία
1 κουτ. σούπας σόδα
1/2 κουτ. σούπας κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
σουσάμι και σταφίδες προαιρετικά

Εκτέλεση:

Βάζετε το λάδι, το πετιμέζι, το νερό και τη ζάχαρη σε ένα μπολ κι ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Λιώνετε την αμμωνία και τη σόδα στην πορτοκαλάδα και την προσθέτετε στο μείγμα. Ρίχνετε την κανέλα, σταφίδες, το γαρύφαλλο και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε λίγο-λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Πλάθετε σε στρογγυλά κουλουράκια και τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Τα αλείφετε με λίγο νερό και προσθέτετε το σουσάμι. Σκεπάζετε το ταψάκι με ένα άλλο ταψί λίγο μεγαλύτερο για να ψηθούν στον ατμό τους.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Όταν ψηθούν, τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε σκεπασμένα για 10 λεπτά, ώστε να τραβήξουν τον ατμό τους.

Πηγή: secretkitchenandtravel.gr

Φωτο: Bovary.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 430 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*