Taste Atlas: Ελληνική σούπα που… μυρίζει παράδοση ανάμεσα στις 3 καλύτερες του κόσμου

Newsroom.
08/11/2024 08:17
 
 
 

Η «δική μας» μαγειρίτσα που συνηθίζουμε να τρώμε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση, κέρδισε τις προτιμήσεις

Η «Batchoy», η σούπα που έχει ως βάση της τα ζυμαρικά, έχει ανακηρυχθεί ως η καλύτερη σούπα εντέρων στον κόσμο από τον διαδικτυακό ταξιδιωτικό οδηγό τροφίμων TasteAtlas. Ωστόσο μέσα στο top-3 αυτής της λίστας, είναι και μια ελληνική σούπα!

«Η πλούσια batchoy είναι μια δημοφιλής σούπα των Φιλιππίνων που αποτελείται από χοιρινά εντόσθια, ζωμό κοτόπουλου ή μοσχαριού και φρέσκα στρογγυλά αυγοτάραχα. Γενναιόδωρα καρυκευμένη με πάστα γαρίδας και (περιστασιακά) σάλτσα σόγιας, η σούπα συνήθως ολοκληρώνεται με χοιρινές κροτίδες, τηγανητό σκόρδο και ένα ωμό αυγό», αναφέρει το TasteAtlas.

Το batchoy, που πιστεύεται ότι προέρχεται από την περιοχή La Paz, είναι το μοναδικό φιλιππινέζικο πιάτο που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των σούπες που παρασκευάζονται κυρίως από εντόσθια ή εσωτερικά όργανα.

Και η Ελλάδα όμως μπορεί να… υπερηφανεύεται για μια «διάσημη» σούπα: τη μαγειρίτσα βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις πιο νόστιμες σούπες του κόσμου, σύμφωνα με την κατάταξη του Taste Atlas. Στη νέα λίστα του γνωστού γαστρονομικού οδηγού περιλαμβάνονται συνολικά 39 είδη σούπας από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Την πρώτη θέση κατακτά η φιλιππινέζικη «Batchoy», στη δεύτερη θέση βρίσκεται η τουρκική «Kelle paça çorbası» με κομμάτια προβάτου ή κατσικιού, κρεμμύδια και αλάτι, και ακολουθεί η δική μας μαγειρίτσα που συνηθίζουμε να τρώμε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση. Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας. Περιέχει λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού και ρύζι. Είναι πολλοί εκείνοι, όμως, που τη μαγειρεύουν όλο το χρόνο.

Πηγή: flash.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 100 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*