Εργολάβοι (Αμυγδαλωτά μπισκότα Σίφνου)

Newsroom.
12/11/2024 06:50
 
 
 

Αμυγδαλωτά μπισκότα λένε στη Σίφνο τους εργολάβους και είναι απίθανα μοσχοβολιστά, τραγανά και μαστιχωτά μαζί.

Υλικά:
Τεμάχια: 70-80
1 κιλό αμύγδαλα, λευκά, θρυμματισμένα
750 γρ. (3 κούπες + 3/4 κούπας) ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας ανθόνερο
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
αμύγδαλο φιλέ για το στόλισμα, προαιρετικά

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε εργολάβους ή αλλιώς αμυγδαλωτά μπισκότα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αμύγδαλο φιλέ για το στόλισμα) και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να αναμειχθούν. Δεν χρειάζεται επίμονο χτύπημα ούτε μίξερ.
Ρίχνουμε στη λαδόκολλα κουταλιές κουταλιές από το μείγμα, σχηματίζοντας στρογγυλά μπισκότα, ή αδειάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και «κόβουμε» στο ταψί μικρές γλώσσες ζύμης.
Φροντίζουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο αμύγδαλο φιλέ, αν θέλουμε, και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν.

Πηγή: gastronomos.gr της Νικολέτας Δελατόλα-Φωσκόλου

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης και Food styling: Σταυρούλα Φουτσά

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 117 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*