Η οσπριάδα από μόνη της είναι ένα γεύμα θρεπτικό, πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, εξαιτίας του συνδυασμού των οσπρίων με τα δημητριακά, ιδανικό για χορτοφάγους και για όσους νηστεύουν. Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα αφού περιέχει μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών αλλά και σε φυτικές ίνες. Έχει πλούσια γεύση, αφού συνδυάζει διαφορετικά όσπρια.
Εάν θέλεις λίγη έξτρα γεύση προσθέτεις και λουκάνικα της επιλογής σου….
Υλικά:
*300 γρ. οσπριάδα (έχω μουλιάσει από βραδύς)
*1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
*3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
*2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
*3 αρνίσια λουκάνικα (ή ότι λουκάνικο θέλετε εσείς)
*1 κ.σ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης
*3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
*½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζω τα όσπρια να βράσουν για 1 ώρα περίπου.
Στο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι της βάζω ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρω τα λουκάνικα ,αφού τα έχω κόψει.
Μόλις έχουν πάρει χρώμα ,τα αφαιρώ απ’ την φωτιά και αφήνω στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνω τα κρεμμύδια,το σκόρδο και τα καρότα και αφήνω να μαραθούν.
Ρίχνω το άλειμμα πιπεριάς και μόλις τα όσπρια μαλακώσουν ,τα στραγγίζω και τα προσθέτω στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτω νεράκι ίσα να τα σκεπάζει και σιγοβράζω για 30 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Τέλος , προσθέτω το ελαιόλαδο και δυναμώνω τον βρασμό για 10′.
Καλή Όρεξη!!
Μικρά Μυστικά:
Εξαιτίας του διαφορετικού χρόνου που χρειάζονται τα διάφορα όσπρια για να μαγειρευτούν, είναι απαραίτητο το καλό μούλιασμα των οσπρίων για 12 ώρες τουλάχιστον σε ζεστό νερό.
Πηγή: supermumoftwinboys.blogspot.com
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις